Eroja ja comebackeja: Stone Temple Pilots, Machine Head ja Korn

1.3.2013 12:38

Amerikkalaisyhtye Stone Temple Pilots on antanut kenkää solistilleen Scott Weilandille.

Tämä herra se sitten osaakin ”hoitaa suhteita”, sillä Velvet Revolverinkin riveissä taannoin laulanut Weiland on nykyään Revolver-kitaristi Slashinkin pikimustalla listalla. Slash kertoi Soundille äskettäin seuraavaa: ”Entinen laulajamme Scott Weiland on viime aikoina kertonut toimittajille palaavansa Velvet Revolverin keulakuvaksi, mutta tämä ei todellakaan pidä paikkaansa. Hän ei todellakaan enää ole Velvet Revolverin laulaja – eikä tule enää koskaan olemaankaan.”

Weiland ei puolestaan ymmärrä, miten hän voi saada kenkää perustamastaan yhtyeestä. Hyvä pointti, kieltämättä. Mies on kommentoinut tilannetta seuraavasti: ”I learned of my supposed termination from Stone Temple Pilots this morning by reading about it in the press. Not sure how I can be terminated from a band that I founded, fronted and co-wrote many of its biggest hits, but that’s something for the lawyers to figure out. In the meantime, I’m looking forward to seeing all of my fans on my solo tour which starts this Friday.”

Metallisuuruus Machine Head on puolestaan antanut lähtöpassit basistilleen Adam Ducelle. Uutta studioalbumia kirjoittavan yhtyeen laulajakitaristi Robb Flynn on samaan aikaan sekä surun murtama että helpottunut – olihan Duce enemmän tai vähemmän lähtökuopissa jo vuosien ajan!

Flynnin mittava ja varsin tunteellinen kirjoitus aiheen tiimoilta löytyy täältä.

Kornin riveistä vuonna 2005 poistunut kitaristi Brian ”Head” Welch taas tekee paluuta numetal-suuruuden kokoonpanoon. Jo viime keväänä Blind-kappaleen vanhan yhtyeensä riveissä Carolina Rebellion -festivaalilla soittanut muusikko nousee lavalle muiden Korn-ukkojen kanssa muun muassa Rock am Ring– ja Rock Im Park -festivaaleilla kesäkuussa. Onkohan uskoon tulleen kitaristin ”jumalasuhde” koetuksella vai onko mies vain todennut, ettei Korn olekaan niin syntistä musiikkia?

No, otetaan se Blind joka tapauksessa tähän:

Lisää luettavaa