Ex-AC/DC -solisti Brian Johnson ei ole katkera korvaamisestaan: Minulla oli melko hieno ura yhdessä maailman parhaista bändeistä

Blabbermouth kertoo entisen AC/DC-laulaja Brian Johnsonin läpikäyneen uraansa ja terveysongelmiaan SiriusXM-radiokanavan Doron Levinin haastattelussa männä viikolla. Voit kuunnella valittuja paloja keskustelusta alempaa.

Koska miehen terveystilanne on epäilemättä edelleen kaikkien huulilla, riitti siitä puhetta myös tälläkin kertaa. Mies puheleekin haastattelussa kuulo-ongelmistaan avoimesti muun muassa seuraavaa:

– Olin [kahdeksan vuotta sitten] Watkins Glen -kilparadalla valmistautumassa kisaan. Muistelisin olleeni kolmas ruudukossa. Olin ostanut uuden kypärän ja laitoin sen juuri päähäni kun pojat alkoivat huutelemaan ”Brian, nopeasti, missaat lähdön”. Juoksin äkkiä autolleni. Minulla oli jo kypärä päässä ja ensimmäistä kertaa koskaan unohdin laittaa korvatulpat sen alle. Noin kolmenkymmenenviiden minuutin ajon jälkeen vasemmassa korvassani poksahti ja ihmettelin vain, että mitä hemmettiä oikein tapahtui.

Tilanne ei kuitenkaan aluksi vaikuttanut niin pahalta kuin nyttemmin on käynyt ilmi.

– Kaikki oli kuitenkin ok. Kärsin tinnituksesta kuusi tai seitsemän kuukautta ja sitten se loppui. Teimme yhden kiertueenkin sen jälkeen ja kaikki oli edelleen hyvin. Valitettavasti vain lavalla sinulla ei puolustautumismahdollisuuksia. Kun aloimme rundaamaan, voin hyvin ja heitimme keikkaa keikan perään. Luulen, että ikä ja jokailtainen meteli lavalla… tarkoitan, että olet rock ’n’ roll -bändissä, mitä oikein odotit?

Johnson kertoo kuulo-ongelmiensa alkaneen vaikuttaa hänen esiintymiseensä vasta Rock or Bust -kiertueella.

– Kävin Sydneyssä ennen joulua yhdeksän kertaa Tohtori Chang -nimisen hienon lääkärin pakeilla. Hän huomasi, että kun olimme esiintyneet Winnipegissä kaatosateessa ja jäätävän kylmässä kelissä ja minulle nousi kuume ja Angus… no hänellä oli jo valmiiksi kuumetta. Olimme likomärkiä ja kylmissämme, mutta heti keikan jälkeen lensimme Vancouveriin ja sen kahden ja puolen tunnin lennon aikana nesteet kertyivät sivuonteloihini ja korvieni ympärille. Jatkoimme tästä huolimatta ja heitimme keikan siellä, yhden San Franciscossa, toisen Los Angelesissa kunnes palasimme kahden tai kolmen viikon breikille kotiin Australiaan. Korvani eivät olleet vieläkään auenneet. Olin huolissani, sillä oikea ja parempi korvani oli miltei kuuro. Australiassa Tohtori Chang sitten huomasi, että nesteet olivat kristallisoituneet ja aiheuttaneet tuhoa korvissani. Niinpä menetin hyvästä korvastani… en nyt tiedä prosenttimääriä, mutta tarpeeksi, että se alkoi hankaloittaa asioita.

Johnson kertoo, että lääkärit kielsivät miestä esiintymästä areena- ja stadionluokan lavoilla, joissa melutaso nousee liian suureksi hänen nykyiselle sietokyvylleen. Muutoin seurauksena olisi kuulon heikkeneminen entisestään ja mahdollisesti lopulta täydellinen kuuroutuminen.

– Muut AC/DC:n jäsenet näkivät taulukon – sillä kävin säännöllisesti tarkastettavana – ja huomasivat niissä suuren pudotuksen. Mikäli olisin jatkanut olisin hyvin mahdollisesti menettänyt kuuloni täysin. Angus ja Cliff sanoivat: ”Jonno, sinun täytyy ajatella terveyttäsi”. Kaikki muutkin sanoivat: ”Brian, terveys on etusijalla. Olet ollut jo vuoden tien päällä. Olet tehnyt jo kaiken. Haluamme vain saattaa homman päätökseen”, ja niin he nyt tekevätkin.

Vaikka Johnson ei kykenekään enää esiintymään suurilla lavoilla, mies on kaikkea muuta kuin katkera kohtalostaan.

– Ihmiset eivät ymmärrä, että sellaista se vain joskus on. Vähän sama kuin nuori urheilija loukkaantuisi pahoin. Olen pahoillani aina kun joku loukkaantuu 24 tai 25 vuoden iässä ja joutuu lopettamaan uransa. Se on hirveää, mutta minä olin onnekas. Olen 68 – täytän 69 tänä vuonna – ja minulla on melko hieno ura takanani. Olin yhdessä maailman parhaimmista bändeistä. Lääkärit eivät sentään sanoneet että minulla on syöpä tai mitään sellaista. Minulla oli niin paljon hauskoja hetkiä poikien kanssa ja minulla on ollut niin onnekas ja hieno elämä, että olen vain kiitollinen kaikesta.

Guns N’ Roses -nokkamies Axl Rose korvasi Johnsonin AC/DC:n keulilla ja laulaa loput yhtyeen Rock or Bust -maailmankiertueen jäljellä olevat keikat.