Ex-Guns N’ Roses -kitaristin Appetite for Destructionilla käyttämä kitara huutokaupataan – lähtöhinta nostaa kylmän hien otsalle

20.3.2021 16:40

Guns N’ Rosesissa vaikuttaneen Izzy Stradlinin Appetite for Destruction -aikakaudella käyttämä kitara on huutokaupattavana.

Gunnareiden perustajajäseniin lukeutunut Stradlin poistui yhtyeen vahvuudesta jo vuonna 1991, mutta on sittemmin onnistunut kehittämään ympärilleen melko tiheän mystisyyden verhon, joka ilmeisesti heijastuu myös miekkosen vanhoihin soittopeleihin. Lähtöhinta valkoiselle vuoden 1987 Gibson ES-175D:lle on nimittäin messevät 50 000 dollaria, eli 41 846 euroa.

Kitara oli käytössä niin Appetite for Destruction -albumilla kuin erinäisillä keikoillakin aina vuoden 1988 alkuun. Stradlin myi tuolloin soittimen Guns N’ Roses -manageri Howie Hubbermanille, joka puolestaan kauppasi sen soitinliikkeensä kautta seuraavalle omistajalle, joka piti keihästä hallussaan aina vuoteen 2020 saakka. Tämän jälkeen instrumentti on kuulunut musiikkialalla johtotehtävissä toimivalle henkilölle.

”Kitarassa on nähtävissä kaikki oleelliset yksityiskohdat, jotka todistavat tämän suurenmoisen instrumentin aitouden”, Backstage Auctions -sivustolla kirjoitetaan. Aitous on kerrottu tarkistetun muun muassa Stradlinin asianajajan kautta.

”Gibsonin ES-175:t olivat suuria suosikkejani kun aloitimme”, Stradlin kommentoi Guitar Magazinelle vuonna 1993. ”Tykkään Les Pauleista, mutta onttokoppaiset ovat mahtavia, sillä voin soittaa niitä hotellihuoneissa tai missä vain ilman vahvistinta. Rakastan niiden ulkonäköä, tuntumaa ja soundia.”

Lisätietoja soittimesta ja huutokaupasta löydät täältä.

 

Lisää luettavaa