Ex-Guns N’ Roses -rumpali kaipaa entisaikojen mystiikkaa ja asennetta – ”Nykyajan rockista puuttuu jännitys”

Kuvakaappaus videosta.

Steven Adler kuuluu niiden muusikoiden joukkoon, jotka suhtautuvat nykyteknologiaan ja sosiaaliseen mediaan skeptisesti. Entinen Guns N’ Roses -kannuttelija vastaili hiljattain Redditissä fanien kysymyksiin ja kertoi kaipaavansa ”vanhoja hyviä aikoja”.

– Ennen rockmusiikki oli jännittävämpää, koska tietoa lempibändeistä ei ollut saatavilla yhdellä napin painalluksella. Bändeistä haettiin tietoa lehtiä lukemalla ja siinä oli oma viehätyksensä, Adler toteaa.

– Kaipaan niitä aikoja. Kaipaan levykaupoissa hengailua, lehtikojuilla pyörimistä ja lehtien selailua. Kaipaan levynkansien tutkimista ja sisäpussin tekstien lukemista. Se oli jännittävää. Nykyajan rockista puuttuu jännitys, painelet vain nappeja koneella. Ei ole mitään viitteitä ja saatetekstejä levyjen mukana, korkeintaan joku naurettava photoshopattu kuva.

– Pidän aidoista asioista. Oikeista instrumenteista. Todellisuudesta, siitä että oikeasti treenataan. En ole tuntenut ainoatakaan ihmistä, joka teini-ikäisenä olisi ilmakitaroinut peilin edessä ja ajatellut: ”Haluan soittaa vain itselleni”. Ei, täytyy haluta soittaa maailmalle. Kaipaan sellaista rock-asennetta ja -musiikkia, Adler pohtii.

Adler on viimeksi saanut maistaa kunnon rockmenoa vieraillessaan viime vuonna Guns N’ Rosesin paluukeikoilla soittamassa muutamia Appetite For Destruction -levyn klassikoita yhdessä Axl Rosen, Slashin ja Duffin kanssa. Guns N’ Roses saapuu kesällä Hämeenlinnaan ja konsertoi Kantolan tapahtumapuistossa kesä-heinäkuun taitteessa.