Ex-Guns N’ Roses -rumpali kertoo kuulleensa yhtyeen paluusta netistä, vaikka olikin samaan aikaan kiertueella bändin voimakaksikon kanssa

19.9.2021 22:51

Entinen Guns N’ Roses -rumpali Matt Sorum kertoo Rolling Stonen mukaan Double Talkin’ Jive: True Rock ’N’ Roll Stories -elämäkerrassaan kuulleensa yhtyeen vuoden 2016 paluusta netistä, vaikka olikin juuri tuolloin kiertueella Gunnareiden kitaristi Slashin ja basisti Duff McKaganin kanssa.

Uutisesta yllättynyt mies kertoo kyselleensä aiheesta McKaganilta, joka sanoi: ”Axl [Rose] haluaa käyttää omaa rumpaliaan [Frank Ferrer].” ”Kerro Axlille että haluat minut rumpuihin”, Sorum vastasi. ”Piste. Nyt on aika.” Duff kuitenkin totesi, että ”Voi nenä, allekirjoitin jo sopimuksen.”

Sorum kertoo olevansa sinut sen ajatuksen kanssa, ettei hän todennäköisesti enää koskaan soita entisen yhtyeensä riveissä.

”Olen hyväksynyt sen, että he tekevät omaa juttuaan ja minä omaani”, mies toteaa. ”En voi sanoa, että olisin ollut täysin tyytyväinen tapahtumia ympäröiviin olosuhteisiin. Samaan aikaan aikani bändissä tuntuu hyvältä.”

Mieheltä kysytään, mitä hän itse epäilee syyksi sille, ettei kutsua paluukiertueelle herunut.

”Axl on lojaali kaveri. Hän pitää bändistä, joka hänellä on ollut jo pitkään”, Sorum tuumii. ”Hän ei nähnyt asiaa sillä tavoin… Jos joku tuossa bändissä on lojaali, niin hän. Hän oli, että ’Otan mukaan oman hemmoni [Ferrer]. Jos saan Slashin, niin hyvä. Jos saan Duffin, niin sekin on hyvä. Ja se riittää.’ Niin se meni ja tältä pohjalta he nyt toimivat.”

Sorum vahvistaa, että hänet kyllä kutsuttiin vierailemaan kiertueella, mutta mies päätti kieltäytyä kunniasta puutteellisen rahallisen palkkion takia.

Olisiko ääni kellossa muuttunut, jos miestä pyydettäisiin nyt uudelleen?

”Juuri tällä hetkellä minulla on vauva ja olen pesimisvaiheessa”, mies sanoo. ”Elämässäni on meneillään nyt vähän kaikenlaista. Tuotin juuri Billy Gibbonsin uuden levyn. Aloitan pian omani työstön. Minulla on kuusi startup-yritystä. Olen kiireinen mies. Sen täytyy sopia elämääni. Aikani bändissä tuntuu hyvältä. Ja kiitän aina Guns N’ Rosesia perinnöstäni puhuttaessa tästäkin eteenpäin.”

Guns N’ Roses kokosi osittain klassisen kokoonpanonsa (uupumaan jäivät rytmikitaristi Izzy Stradlin ja rumpali Steven Adler) vuonna 2015 ja starttasi seuraavana vuonna megamenestykseksi osoittautuneen Not in This Lifetime -paluukiertueensa.

Lisää luettavaa