Ex-Iron Maiden -laulaja ja Lacuna Coil lähestyvät vuoden synkintä juhlaa eri kulmista – kuuntele molempien näkemys joululaulusta

12.12.2016 18:15

Jouluhan se tosiaan tulla jolkottelee taas tänäkin vuonna ja joululaulut ovatkin kaikuneet pitkin ostoskeskuksia ja kauppoja jo hyvän aikaa. Aina eivät joululaulutkaan ole pelkkää Michael Bubléta, Mariah Careyta ja Wham!ia vaan vuoden synkimmän juhlan soundtrackiksi kelpaa myös vähän hevimpikin kama. Tässä pari esimerkkiä, miten eri kulmista joulua voidaan lähestyä metallimusiikin maailmassa.

Metallia ja heviä pidetään yleisesti hyvin vakavana ja italialaisen Lacuna Coilin joululaulu onkin astetta vakavampi – ja myös pelottavampi. Naughty Christmas keskittyy kiltin joulupukin sijaan tämän pahaan vastineeseen, paholaismaiseen krampus-hahmoon, joka vie tuhmat lapset hiilisäkissä mukanaan.

Hilpeämmällä ja sekopäisemmälle linjalla on puolestaan Iron Maidenin laulajana 90-luvun puolivälissä piipahtanut Blaze Bayley. Tämä kun ajelee Crazy Christmas -kappaleessa tonttulakkiin ja punaiseen takkiin pukeutuneena moottoripyörällä ympäriinsä ja jakaa lahjoja. Toki tämä jouluinen video on kuvattu viime kesänä. ja on muutenkin varsin komea ja ilmeisen suurella budjetilla tehty video upeine efekteineen päivineen. Mahtavaa!

Bayley on myös mainostanut uutta joululauluaan sosiaalisessa mediassa hilpeillä videotervehdyksillä. Ei taida joulu olla Bayleyn huushollissa mikään synkistelyjuhla.

Lisää luettavaa