Ex-Iron Maiden -laulaja myöntää sen suoraan: ”Kanssani ei ole ainoastaan haasteellista työskennellä, se on kuin itsemurha”

Kevin Nixon/Future/Shutterstock/All Over Press

Entinen Iron Maiden -solisti Blaze Bayley kertoi kuulumisiaan Vinyl Writer Musicin hiljattaisessa haastattelussa. Mies oli promotoimassa uutta War Within Me -albumiaan, joka ilmestyi 9.4.

Juttutuokion aikana Bayley muun muassa kertoi levyntekoprosessin saaneen potkua koronapandemian aiheuttamien keikkaperuutusten tuomasta luppoajasta sekä avautui siitä, millainen hän on yhteistyökumppanina.

”Kun soitimme viimeisen keikkamme Lontoossa maaliskuussa [2020], se oli myyty loppuun. Se oli yksi viimeisistä isoista keikoista Euroopassa”, Bayley sanoo. ”Sitten tapahtui pari asiaa… ensinnäkin, joka kerta kun yksi festivaaleista tai keikoistamme siirtyi tai peruttiin, saimme ylimääräisiä päiviä biisien tekoon ja äänittämiseen. Meillä oli enemmän aikaa biisien kirjoitukseen ja nauhoittamiseen ja kaikkeen muuhun noiden peruutusten takia. Se oli kauheaa, aivan kauheaa, mutta meillä oli aikaa, joka oli toisaalta loistava juttu.”

”Niinpä me vain painoimme eteenpäin”, Bayley jatkaa. ”Mielestäni [tuottaja] Chris Appleton kesti minua hämmästyttävän hyvin. Voin olla melkoinen paskiainen. Kanssani ei ole ainoastaan haasteellista työskennellä. Se on itse asiassa kuin itsemurha. Se on vaikeaa, sillä minulla on visioni ja sillä selvä. Asioiden täytyy mennä sen mukaan. Minulla ei ole välttämättä sanoja sen kuvailemiseen, joten ikään kuin työnnän sen siihen suuntaan ja mikäli et tajua sitä, sinusta tuntuu kuin sinua painostettaisiin. Sitten kun kuviot selviävät, tuumimme että ’Ai, nythän se käy järkeen.'”

”Osa siitä oli haasteellista. Siinä oli paljon työtä, mutta myös paljon hauskaa”, mies kuvailee albumin tekoprosessia. ”Nauroimme paljon ja moni ilta meni todella myöhään. Meillä oli riitamme ja erimielisyytemme, ja minusta tuntui projektin lopussa, että ’Se oli varmaankin viimeinen kerta kun Chris Appleton haluaa puhua kanssani, oli se sen verran haasteellista.’ Onneksi olemme taas puheväleissä. Ehkä siksi, että hän tietää että emme ole tekemässä toista albumia vähään aikaan. Tiedän monien fanien odottaneen kauan tätä albumia. Toivon heidän sanovan, että ’Luojan kiitos sain Blaze Bayley -levyni. Se on sitä mitä ajattelinkin.'”