Ex-Metallica-basisti avautuu jälleen Newsted-yhtyeen kohtalosta – tällä kertaa lopettamisen syyksi paljastuukin se kenties perinteisin

30.3.2017 20:12

Metallican riveissä vuodet 1986-2001 bassotellut Jason Newsted kertoo tuoreessa Ultimate Guitarin haastattelussa, miksi Newsted-yhtyeen taru loppui lähes yhtä nopeasti kuin alkoikin. Tämä ei tokikaan ole ensimmäinen kerta, kun mies aiheesta avautuu, mutta nyt syyt ovat edelliskertaan verrattuna vallan toiset. Aiemminhan mies puheli leikin keskeytyneen monien ikävien sattumusten summana, joihin lukeutui myös muun muassa hänen äitinsä kuolema.

Tällä kertaa bassotaiteilija kertoo yhtyeen hajonneen hänen omien velvollisuuksiensa kuormittavuuteen, sekä ennen kaikkea rahaan – tai pikemminkin sen ansaitsemisen vaikeuteen.

”Kyse oli lopulta rahasta ja liiallisesta työtaakasta, jota kannoin hoitaessani kirjoittamisen, laulamisen ja soittamisen. Se oli ylikuormittavaa.”

”Se maksoi minulle myös älyttömän paljon rahaa. Satoja tuhansia dollareita, vain jotta Newsted-yhtye kykeni käymään niissä 22 maassa joissa esiinnyimme. Se oli kuitenkin kaiken sinä aikana oppimani, sekä bändin saaman arvostuksen ja kaiken sen toveruuden arvoista. En vain pystynyt jatkamaan, koska bisnes on nykyään niin raakaa ja erilaista, kuin mihin olin tottunut.”

Lisää luettavaa