Entinen Metallica-basisti Jason Newsted avautuu syistä, jotka johtivat Newsted-yhtyeen tarun äkkinäiseen loppuun

4.9.2016 20:18

Vuonna 2012 perustettu, entisen Metallica-basistin Jason Newstedin luotsaama Newsted-orkesteri ehti herättää hyvää pöhinää heti seuraavana toimintavuotena julkaisemillaan EP:llä ja pitkäsoitolla, mutta kaikki loppui yllättäen kuin seinään vuoden 2014 puolivälissä. Kippari itse vetäytyi sosiaalisesta mediasta kokonaan ja lupauksia herättäneen yhtyeen jatko jäi tyystin hämärän peittoon. Nyt Metal Injection on poiminut Newstedin Eddie Trunkin radioshowlle vastikään myöntämästä haastattelusta syitä sille, miksi asiat menivät kuten menivät. Kyseessä olikin lopulta hyvin monien ikävien tapahtumien summa, joihin lukeutuivat niin Newstedin äidin kuolema, yhtyeen managerin lähtö kuin Soundwave Festival -sotkukin.

– Kevään 2014 aikana kaikki muuttui, mies aloittaa kertomuksena. Asioiden tärkeysjärjestys, perspektiivi – kaikki kääntyi täysin päälaelleen. Joten suunnitelmamme, mukaan lukien Newstedin kakkosalbumi ja kaikki muutkin projektit joutuivat hyllylle voidaksemme keskittyä tekemään sen mitä piti.

– En ollut kiinnostunut kertomaan kenellekään mistään mitään. Se ei oikeastaan edes ollut kenenkään muun asia, joten en halunnut kommunikoida sosiaalisessa mediassa tai kertoa läheisteni kuulumisia kenellekään, ennen kuin sain tarpeeksi energiaa ja voimavaroja kertoakseni kaikille kuinka arvostan heidän lähettämiään rohkaisuja ja positiivisia vibojaan. Ihmisten täytyy vain ymmärtää, että tälläisten tapahtumien myötä näkökulmat muuttuvat. Siinä siis kaikki, joka on muuttunut osaltani.

Lisää luettavaa