Ex-Slayer-kitaristi vakuuttui baareja kolutessaan, että Lemmyjä täytyi olla enemmän kuin yksi – ”Muutoin se ei olisi ollut mahdollista…”

Sanni Pohjalainen

Slayeristä ja Exodusista tuttu kitaristi Gary Holt kertoo tuoreella videolla Nick Oliverin (Queens of the Stone Age, Kyuss) ja Kyle sekä Kelley Juettin (Mothership) kanssa kesäkuussa julkaistun Löve Me Förever: A Tribute to Motörhead -tribuuttilevyn tiimoilta omia Motörhead-aiheisia tarinoitaan.

Holt muistaa yhtyeen ikonisella keulakuvalla Lemmy Kilmisterillä olleen hämmästyttävä kyky istua useammassa kapakassa samaan aikaan – tai siltä se ainakin kitaristista tuntui.

”Olen vakuuttunut, ja olen ollut sitä jo vuosikymmeniä, että Lemmyjä on useampi kuin yksi, tai ainakin oli”, Holt sanoo. ”Meillä [Exodus] oli tapana törsätä enemmän rahaa kiertueilla. Kun olimme rundaamassa Euroopassa, vaadimme saada viettää ensin viikon Lontoossa — totuttautuaksemme aikaeroon. Käytännössä biletimme kuin eläimet viisi tai seitsemän päivää. Lemmy asui vielä tuolloin Lontoossa.”

”Menimme baariin, ja Lemmy oli siellä. Menimme hengaamaan hänen kanssaan, vedimme huumeita, otimme muutamat juomat ja niin edelleen”, Holt jatkaa. ”[Sanoimme hänelle], että ’menemme tähän yhteen toiseen mestaan.’ ’Okei, nähdään myöhemmin.’ Kun menimme uuteen paikkaan, Lemmy istui jo siellä. Hän oli ollut siellä jo tunnin. Ja taas kun menimme seuraavaan juottolaan, Lemmy oli siellä, vaikka olimme jättäneet hänet istumaan edelliseen paikkaan. Aina siitä asti olemme olleet vakuuttuneita, että Lemmyjä oli ainakin kolme kappaletta, koska muutoin se ei vain olisi ollut mahdollista. Mutta, Lemmyhän on jumala, joten…”