Extremen kitaravirtuoosi Rihannan keikkakitaristin pestistään: ”Suurin osa ihailemistani soittajista ei pystyisi siihen”

20.7.2023 11:46

Nuno Bettencourt tunnetaan paitsi Extreme-yhtyeen kitarasankarina, myös popikoni Rihannan kiertuekitaristina. Bettencourt nähtiin RiRin rinnalla myös helmikuussa Super Bowlin väliaikashow’ssa. Monet saattavat ajatella, että Bettencourtin kaltaisen virtuoosin taidot menevät hukkaan Rihannan kanssa kiertäessä, mutta tuoreessa Planet Rockin haastattelussa Bettencourt vakuuttaa, että asia on nimenomaan juuri päinvastoin eikä se ole todellakaan mikään läpihuutojuttu.

”Kun joku Rihannan kaltainen ottaa yhteyttä ja pyytää esiintymään kanssaan, kaikki ajattelevat: ’Ai, miten söpöä. Joku popartisti, ihan sama’. Mutta minä jouduin ilta toisensa jälkeen vetämään ensin reggaehatun päähäni yhden biisin ajaksi, seuraavalle jo r&b-hatun, sitten mentiinkin joihinkin punk rock- ja pop rock -numeroihin joita hän teki ja siitä suoraan bailubiiseihin. Monia eri tyylejä, monia eri tunnelmia”, Bettencourt toteaa.

”Olen pahoillani, mutta suurin osa ihailemistani soittajista ei pystyisi siihen. Tarkoitan sitä suurena kohteliaisuutena. Slash on yksi kaikkien aikojen kovimmista rock-kitaristeista, mutta – ja hän sanoisi näin itsekin – se, että hän hyppäisi tuonne soittamaan Rude Boyn puhdasta introa, ei tule tapahtumaan.”

Bettencourt sanoo Rihanna-pestin tehneen hänestä muusikkona paremman ja myös avanneen ovia sellaisiin tilaisuuksiin, joita hänelle ei muuten olisi tullut. Hän nostaa esimerkiksi vuoden 2015 Grammy-gaalan, jossa tämä nousi lavalle yhdessä Rihanna, Paul McCartneyn ja Kanye Westin kanssa esittämään kolmikon yhteisen FourFiveSeconds-kappaleen.

”Uskon, että jos en olisi musiikillisesti niin avoin, monipuolinen ja hyväksyisi kaiken, minkä parissa olen kasvanut, en mitenkään olisi voinut olla tuollaisissa tilanteissa.”

Lisää luettavaa