The Fallin Mark E Smithin hautajaiset muuttuivat alkoholinhuuruiseksi rähinäksi – ”Täydellistä epäkunnioitusta. Mark olisi rakastanut sitä”

Tammikuussa kuolleen The Fall -keulakuva Mark E Smithin hautajaisia vietettiin miehen kotikaupungissa Englannin Prestwichissa viime viikon keskiviikkona. Edesmenneen laulajan maineelle sinänsä sopivasti tilaisuus ei sujunut aivan tavanomaisten käytäntöjen mukaan, sillä kuten orkesterin entinen kitaristi Ben Pritchard tapahtumia The Mirror -lehdelle kuvailee, muistotilaisuudesta muodostui lopulta jonkinasteinen joukkorähinä.

”Selvisin juuri nippa nappa hengissä Mark E Smithin hautajaisista”, mies kuvailee lehdelle kokemustaan. ”Seremonia itsessään oli kaunis, paikoin koskettavakin. Valvojaiset eivät kuitenkaan ehtineet kestää puoltakaan tuntia, kun pullot alkoivat lennellä ja juomia kaadeltiin ihmisten päälle. Täydellistä epäkunnioitusta. Mark olisi rakastanut sitä. Odotinkin jotain tälläistä, mutta toivoin jotain muuta.”

Näyttelijä, yhtyeen entisenä basistinakin tunnettu Steve Evets kertoo samantyylistä tarinaa:

”Minun täytyy sanoa, että meno oli kuin The Fallin keikalla, eli paikalla oli outoa porukkaa ja sitten alkoi tapahtua. En usko, että hän olisi halunnutkaan mitään muuta. Me rakastamme sinua Mark.”