Fanit ovat puhuneet ja Metallican kaikkien aikojen paras biisi on selvillä – voittaja löytyi pudotuspelityyppisellä äänestyksellä

25.6.2020 17:35

Thrash-jätti Metallica järjesti hiljattain faneilleen äänestyksen, jossa haettiin orkesterin kaikkien aikojen parasta kappaletta. Toukokuussa alkaneessa, Some Kind Of Bracket -nimeä kantaneessa äänestysprosessissa 32 kappaleparia asetettiin pudotuspelityyppisesti toisiaan vastaan.

Kaikki kilvassa mukana olleet 64 kappaletta valikoitiin mukaan Spotify-soittokertojen perusteella, ottaen huomioon myös sen, kuinka monta kertaa ko. kappalevalintoja oli soitettu livenä.

Tulokset ovat nyt selvillä ja voittajaksi selviytyi, kenties vähemmän yllättävästi, Master Of Puppets. Viimeisenä vastuksenaan klassikkokappale päihitti Onen.

”Kansa on puhunut ja yksi kappale on kohonnut muiden yläpuolelle”, Metallica kirjoittaa tuloksen julkistamisen yhteydessä. ”Mestarinne on – rumpujen pärinää – Master of Puppets! Ei ihme, että se löytyy kongressin kirjastosta! Kiitos osallistumisestanne!”

Master of Puppets löytyy samannimiseltä vuonna 1986 julkaistulta albumilta, joka lisättiin vuonna 2016 kongressin kirjastoon ”kulttuurillisesti, historiallisesti tai esteettisesti merkittävänä” teoksena.

Lisää luettavaa