Fifty Shades of Grey -ohjaaja kiinnitetty Amy Winehouse -elokuvaprojektiin, kertovat lähteet

Pääroolin esittäjästä ei ole vielä tietoa.
12.7.2022 09:43

Vuonna 2011 menehtyneen Amy Winehousen elämästä on vuosia yritetty työstää elokuvaa, mutta yksikään projekti ei ole edennyt lähtöruutua pidemmälle. Vuonna 2015 ilmestyi kyllä Oscar-palkittu dokumentti Amy, mutta Amy Winehousen perikunta – eritoten tämän isä Mitch Winehouse – on lytännyt Asif Kapadian dokumenttielokuvan ”negatiivisena” ja ”ilkeänä” ja todennut sen antavan väärän kuvan päihdeongelmien kanssa kamppailleesta laulajasta.

Nyt perikunnan siunauksella tehtävä elämäkertaelokuva on kuitenkin saanut uutta potkua. Deadline raportoi saaneensa kuulla luotettavista lähteistä, että elokuvan ohjaajaksi on kiinnitetty Fifty Shades of Grey -elokuvan ohjannut Sam Taylor-Johnson. Taylor-Johnson on ennenkin tehnyt musiikkiaiheisia projekteja; hän on muun muassa ohjannut John Lennonin varhaisvuosista kertovan Nowhere Boy -elokuvan sekä musiikkivideoita Elton Johnille, R.E.M.-yhtyeelle ja The Weekndille.

Amy Winehouse -elokuvan, joka Deadlinen mukaan on nimetty laulajan Back to Black -hittikappaleen mukaan, on käsikirjoittanut Matt Greenhalgh ja sen tuottajina toimivat Alison Owen, Debra Hayward ja Tracey Seaward. Tässä vaikeessa pääroolin esittäjästä ei ole vielä edes huhuja, mutta Mitch Winehouse kertoi muutama vuosi sitten antamassaan haastattelussa, että Lady Gagaa roolissa ei ainakaan tulla näkemään, koska ”hän ei puhu englantia meidän tyyliimme”.

Lisää luettavaa