Foo Fightersin ex-rumpali on edelleen vihoissaan Dave Grohlille: hän oli suosittu, mutta ilkeä ja silti kaikki pitivät hänestä

William Goldsmith on edelleen näreissään Dave Grohlille 90-luvun puolivälin tapahtumista.

Foo Fighters vuonna 1995.

Kaikkihan nyt Dave Grohlista pitävät, eikös vain? Niinhän sitä ainakin luulisi, mutta Foo Fightersissa vuosina 1995-1997 musisoinut rumpali William Goldsmith on asiasta hieman toista mieltä. Miesten välejä hiertää ennen kaikkea se, että The Colour And The Shape -albumilla työskennelleen Goldsmithin rumpuosuudet päädyttiin korvaamaan miltei kokonaisuudessaan Ghrolin soitannalla. Tämä vaivaa entistä Sunny Day Real Estate -miestä edelleen, kuten hänen The Daily Mailille myöntämästään haastattelusta käy ilmi.

”Ilmeisesti Daven piti uudelleenäänittää muutama kappale. En tiedä käskikö tuottaja häntä jatkamaan vai mitä oikein tapahtui. Yhtäkkiä kaikki tekemäni työ olikin hävinnyt lukuunottamatta yhtä tai kahta kappaletta”, Goldsmith muistelee ja lisää tunteneensa olonsa luomismielessä ”raiskatuksi” kokemuksen johdosta. ”Siltä minusta silloin tuntui — kun laitat ensin niin paljon itsestäsi likoon jonkin eteen ja sitten se kaikki tuhotaan sinun tietämättäsi täydellisesti.”

Miestä kuitenkin pyydettiin kiertämään yhtyeen kanssa albumin julkaisun jälkeen. ”Ottaen huomioon tavan, jolla asiat hoidettiin ja kuinka minua kohdeltiin, bändissä pysyminen olisi luultavasti tuhonnut sieluni ja olisin varmaankin päätynyt menettämään henkeni.” Goldsmith toteaa ”olevansa käsityksessä, että Ghrolista tuntuu pahalta se, miten asiat menivät… mutta mikäli häntä harmittaa, miksi hän ei ole yrittänyt ottaa minuun yhteyttä?”

Grohl oli ”vähän kuin suosittu, mutta ilkeä skidi, josta kaikki kuitenkin pitävät”, Goldsmith kuvailee entistä yhtyetoveriaan. ”Muistan kuinka Dave sanoi kerran haastattelussa, että kanssani kiertäminen oli samanlaista kuin nyrkkeilysäkin kanssa rundaaminen.”