Foo Fightersin festarisetti venyi pitkäksi ja järjestäjät vetivät johdot seinästä – se ei kuitenkaan menoa haitannut, kuten videolta kuullaan

Foo Fighters esiintyi viime viikonloppuna Kalifornian Bottlerock-festivaalin viimeisenä artistina. Ja koska festivaali on aiempina vuosina joutunut naapuruston hampaisiin meluhaittojen vuoksi, ei edes Dave Grohlin kaltainen rocktähti voinut mitään festivaalin tarkkojen soittoaikarajoitusten edessä.

Foo Fighters oli parhaillaan vetämässä keikkansa viimeistä kappaletta Everlongia kellon lyödessä tasan kymmenen. Järjestäjät eivät antaneet yhtyeelle yhtään pelivaraa, vaan sammuttivat tyynen rauhallisesti äänentoistolaitteet kesken biisin. Bändi ei kuitenkaan antanut tämän pienen muotoseikan häiritä vaan päätti pienen hämmennyksen jälkeen soittaa biisin loppuun siitäkin huolimatta, että lavalta kantautuva ääni kuului lähinnä ainoastaan eturivissä olleiden fanien korviin.

Ja mikä hienointa, PA-kamojen vaientaminen ei haitannut yleisöäkään, joka yhtyi komeaan yhteislauluun ja veti Everlongin loppuun Dave Grohlin puolesta. Mahtavaa! Koko välikohtaus ja sitä edeltänyt syntymäpäivälaulu Grohlin vaimolle tallentuivat myös videolle, jonka voit katsoa tuosta alapuolelta. Everlong alkaa aikajanalla kohdassa 2:30 ja äänentoistojärjestelmä sammutetaan noin 5:30 tienoilla.

Foo Fighters esiintyy tulevana kesänä Helsingin Rock the Beach -festareilla 19. kesäkuuta. Saapa nähdä, meneekö siellä soitto yliajalle ja joudutaanko johdot taas vetämään seinästä.