Fountains Of Wayne -muusikko, That Thing You Do -hitistäkin tuttu Adam Schlesinger, 52, on kuollut

Adam Schlesinger palkittiin Emmy-patsaalla vuonna 2019.
AOP

Schlesinger menehtyi koronaviruksen aiheuttamiin komplikaatioihin.

Emmy- ja Grammy-palkittu laulaja, basisti ja säveltäjä, Fountains Of Wayne -yhtyeen perustajajäsen Adam Schlesinger on kuollut, uutisoi Rolling Stone -lehti. 52-vuotias Schlesinger menehtyi koronaviruksen aiheuttamiin komplikaatioihin, vahvistaa laulajan asianajaja Josh Grier.

Schlesinger perusti power pop -yhtye Fountains Of Waynen vuonna 1995 yhdessä Chris Collingwoodin kanssa. Yhtye julkaisi viisi pitkäsoittoa vuosien 1996 ja 2011 välillä ja bändin suurimmaksi hitiksi nousi vuoden 2003 Stacy’s Mom -single. Yhtye ei ollut aktiivisesti toiminnassa enää vuoden 2013 jälkeen.

Fountains Of Waynen lisäksi Schlesinger pyöritti vuonna 1994 perustettua Ivy-yhtyettä, joka julkaisi urallaan kuusi albumia. Hän oli myös mukana Tinted Windows -superryhmässä, jossa vaikuttivat lisäksi James Iha (Smashing Pumpkins), Taylor Hanson (Hanson) sekä Bun E. Carlos (Cheap Trick). Yhtye julkaisi Tinted Windows -levyn vuonna 2009.

Schlesinger teki myös paljon töitä elokuvissa, tv-sarjoissa ja erinäisissä muissa produktioissa. Hän muun muassa teki Tom Hanksin tähdittämässä That Thing You Do! -elokuvassa kuullun That Thing You Do -kappaleen, josta tuli listahitti ja joka pääsi myös Oscar- ja Golden Globe -ehdokkaaksi.