Franz Ferdinand ja Sparks neuvovat: Painukaa kuuseen!

Kuten taannoin uutisoimme, skotlantilainen indierockyhtye Franz Ferdinand ja yhdysvaltalainen taiderock-kulttiyhtye Sparks ovat lyöneet hynttyyt yhteen. Loogista FFS-nimeä kantava projekti julkaisee FFS-nimisen albumin 8. kesäkuuta.

Levyn on tuottanut Grammy-palkittu John Congleton, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa St. Vincentin, David Byrnen ja Anna Calvin kanssa. Albumin ensimmäinen virallinen single julkaistaan huhtikuun aikana.

− Lähestyimme projektia aivan kuten bändit yleensä ensimmäisen albuminsa tekoa. Biisit olivat valmiina, harjoittelimme ne ja nauhoitimme ne kaikki yhdessä ilman turhia hengailuja ja hullutteluja. Suurin motivaatiomme oli tehdä jotain täysin uutta: ei Franz Ferdinand vierailijanaan Russell Mael tai Sparks taustallaan Franz Ferdinand, kertoo jälkimmäisen laulaja Alex Kapranos albumin tuotantoprosessista.

− Biisimateriaalista ei oikeastaan voi suoraan sanoa, että tämä osa on Sparksia ja tämä Franz Ferdinandia. Uskon, että kumpikin yhtye otti harppauksen pois omalta totutulta tontiltaan luodakseen jotain uutta, toteaa puolestaan Sparksin Russell Mael.

Kuuntele FFS-levyn ensimmäinen näyte Piss Off alla.