Gallagherin veljesten välienselvittelyn tiimellyksessä hajonnut kitara myytiin poskettomaan hintaan

Rex Features/ Shutterstock/All Over Press

Punainen Gibson ES-355 -kitara, joka hajosi Gallagherin veljesten välisessä välienselvittelyssä vuonna 2009, on huutokaupattu.

Soittopeli vaihtoi The Guardianin mukaan omistajaa hulppeaan 385 500 euron hintaan.

Kitara hajosi Rock en Seine -festivaaleilla Pariisissa elokuussa 2009 ennen Oasisin keikkaa käydyssä rytäkässä. Yhtyeen manageri joutui lopulta kertomaan yleisölle keikan peruuntuneen ja myöhemmin yhtyeen tiedotettiin hajonneen.

Noelille kuulunut kitara oli kovassa käytössä Dig Out Your Soul -kiertueella ja soitti sitä Gem Archerin ohella “Don’t Look Back in Anger” -musiikkivideolla.

Kitara entisöitiin vuonna 2011 ja Noel käytti sitä uudessa High Flying Birds -yhtyeessään. Soitin huutokaupattiin myöhemmin.

Noel kertoi vuonna 2011 mittansa täyttyneen Liamin hurahdettua muotimaailmaan, ja väitti tämän vaatineen yhtyettä promotoimaan uutta vaatemallistoaan. Välit kiristyivät entisestään kun Liam jätti festivaalikeikan väliin vedoten kurkunpäätulehdukseen, mutta Noelin mukaan tämä kärsi vain pahasta krapulasta.

Pariisissa veljekset äityivät huutokilpailuun, jonka tuoksinassa Noelin mukaan Liam poimi luumun ja heitti sen seinään. Sen jälkeen nuorempi Gallagher poistui hetkeksi huoneesta ja palasi kitaran kanssa, heilutellen sitä kuin kirvestä. ”Hän osui sillä melkein naamaani”, Noel sanoi. ”Se [kitara] päätyi lattialle ja päästin sen tuskistaan.”

Tuona hetkenä Noel myös kertomuksensa mukaan päätti jättää yhtyeen — vain viisi minuuttia ennen keikan alkua.