Gene Simmonsin viesti eristäytymisestä valittaville: ”Suut suppuun ja pääskää siitä yli”

Gene Simmons.
AOP

"Asiat muuttuvat kyllä paremmaksi, uskokaa minua", Kiss-basisti lohduttaa.

TMZ:n toimittaja haastatteli hiljattain Kiss-basisti Gene Simmonsia ja puheenaiheeksi nousi luonnollisesti meneillään oleva koronapandemia. Kotoaan etänä lausuntoja antanut Simmons sanoo, ettei voi ymmärtää niitä, jotka valittavat siitä, että pandemian vuoksi ihmisten on käsketty eristäytyä ja pysytellä neljän seinän sisällä, jotta taudin leviämistä saataisiin hillittyä.

”Me kaikki kannamme saman taakan. Ja mikä se taakka on? Ei oikeastaan mikään. Joten suut suppuun ja pääskää siitä yli – ja tämä koskee myös allekirjoittanutta”, Simmons toteaa.

”Ei ole kauaakaan siitä, kun isovanhempamme lähetettiin meren yli taistelemaan sodassa, jossa heillä ei ollut osaa eikä arpaa. Toisessa maailmansodassa kuoli yli 50 miljoonaa ihmistä ja teidän isovanhempanne tekivät äärimmäisiä uhrauksia kerta toisensa jälkeen. Ja sillä aikaa, kun te mussutatte pizzojanne ja hampurilaisianne, on ihmisiä, jotka tuovat ruuan kotiinne oman henkensä uhalla. Jos talonne palaa, palolaitoksen väki riskeeraa henkensä. Jos joku murtautuu kotiinne, poliisit tulevat ja he riskeeraavat henkensä. Hoitohenkilökunnasta puhumattakaan…”

”Mitä valittamista meillä oikeasti on? Te saatte olla kotona ja olla tekemättä mitään sillä välin kun toiset ihmiset tekevät elämästänne mukavampaa oman henkensä uhalla.”

Simmons ei kuitenkaan halunnut pelkästään saarnata ja läksyttää, vaan häneltä löytyi myös kannustavia ja lohduttaviakin sanoja.

”Asiat muuttuvat kyllä paremmaksi, uskokaa minua. Lupaan sen. Minä uskon tieteilijöihimme. Ja kyllä, jopa poliitikkoihin. Kaikki järjestyy kyllä”, Simmons vakuuttaa.

”Ottakaa vain rauhallisesti. Kunnioittakaa läheisiänne. Kultainen sääntö pätee yhä – kohtele läheistäsi kuten haluat itseäsi kohdeltavan. Et halua että takiasi joku sairastuu ja kenties kuolee etkä varmasti halua itse sairastua ja mahdollisesti kuolla. Ja teille hyvää tarkoittaville uskonnollisille tyypeille, jotka edelleen pidätte kiinni uskonnollisista tavoistanne – te ette kuuntele samaa Jumalaa kuin minä. Jumala sanoo, ’Pysykää kotona, älkää menkö kirkkoon’.”