Ghost-keulakuvan mielestä maailmalla kiertää tällä hetkellä liian monta bändiä samaan aikaan – ”Se tekee hallaa kaikille”

Sami Lommi

Ghost-nokkamies Tobias Forge sanoo pandemian jälkimainingeissa tapahtuneen kaikkien kynnelle kykenevien artistien samanaikaisen paluun keikkalavoille ”tekevän hallaa kaikille”, ja jättäneensä yhtyeineen keikkailun suosiolla tämän vuoden lopun osalta pelkkään Pohjois-Amerikkaan.

Radiokanava Z93:n The Morning After -ohjelman haastattelussa Forge kertoo yhtyeensä jättäytyneen pois kesäfestivaaleilta, ”koska vuoden 2022 esiintyjälistat olivat todellisuudessa vuoden 2020 kattauksia. Siellä ei ole sijaa meille; he eivät voineet ottaa uutta bändiä mukaan, koska kaikki paikat oli varattu jo kaksi vuotta sitten.”

”Tällä hetkellä on vain yksinkertaisesti liikaa meneillään – niin monta bändiä kiertämässä – liikaa ruuhkaa. Se itse asiassa tekee hallaa kaikille. En halua kaivaa maailman pienintä viulua esiin rockin puolesta, mutta usko pois kun sanon nähneeni monien suosikkibändien kärsivän pahasti… pandemian jälkeen kaikki yrittävät rundata samaan aikaan, eikä ihmisillä ole luonnollisestikaan mahdollisuutta käydä katsomassa jokaista kaupunkiin tulevaa bändiä.”

Ghost-leirissä päätettiinkin kiertää loppuvuosi Yhdysvaltoja Mastodonin ja Spiritboxin kanssa ja odotella maailmankiertueen kanssa rauhassa ensi vuoteen.

”Olemme haltioissamme tästä tämänhetkisestä rundistamme, ja siitä että ihmiset tulevat paikalle. Se on iso juttu.”

Forge sanoo yhtyeellä olleen alunperin suunnitelmia Euroopan varalle, mutta ”Euroopassa on tällä hetkellä liian outoa. Siellä on liikaa meneillään, ja sitten on vielä valtava energiakriisikin.”

”Kierrämme koko vitun maailman vuonna 2023”, Forge päättää.