Ghostin ex-jäsenten ja Tobias Forgen välistä rahariitaa ratkottiin huonolla menestyksellä oikeudessa – tiedossa voi olla ruma taistelu

Oikeusväännön ensimmäinen erä päättyi tasalukemiin.

Sami Turunen

Musiikkimaailma kohahti, kun Ruotsista kantautui huhtikuussa tieto, että Ghostin entiset jäsenet syyttävät kovin sanankääntein laulaja Papa Emeritusta eli Tobias Forgea bändin tuottojen pimittämisestä. Yhtyeen vaalima nimettömyys huuhtoutui kanteen myötä olemattomiin, ja riita loi ikävän varjon komeassa nousussa olevan bändin ylle.

Nyt riita yritettiin saada käsiteltyä Linköpingin oikeudessa, mutta yritykseksi se jäi. Asiasta uutisoi ruotsalainen Corren.se, jota Blabbermouth siteeraa.

Oikeus kuuli 13.11. molempien osapuolten edustajien näkökannat, ja tuomari kannusti leirejä selvittämään asian neuvottelupöydän ääressä. Sekä Forgen että entisten Ghost-jäsenten lakimiehetkin olivat sitä mieltä, että olisi parempi saada asia pois päiväjärjestyksestä tässä vaiheessa, ennen kuin oikeudenkäyntikustannukset ampaisevat jyrkkään nousuun. Neuvotteluja käytiinkin suljettujen ovien takana, mutta muutaman tunnin kuluttua ilmoitettiin, ettei ratkaisua ole löytynyt.

On oletettavaa, että riitaa yritetään vielä ratkaista uudelleen oikeussalin ulkopuolella. Mikäli seuraavatkin yritykset epäonnistuvat, tapausta käsitellään oikeudessa alkuvuodesta 2018.

Ghost-riidan alkuperästä ja vaiheista voi lukea enemmän esimerkiksi täältä ja täältä.