Glenn Danzig yllättää: uutta Misfitsiä tulossa?

Vuonna 1977 perustetun amerikkalaisen horror punk -legenda Misfitsin taru päättyi ensimmäisen kerran 1983. Kulttinimenä pysyneen yhtyeen status muuttui ”kerralla”, kun Metallican ja Guns N’ Rosesin kaltaiset jättinimet alkoivat julkaista omia versioitaan Misfitsin biiseistä 80-luvun lopulla ja 90-luvun alkupuolella.

Vuonna 1995 Misfits kasasikin rivinsä uudelleen, mutta alkuperäinen laulaja Glenn Danzig ei ollut mukana tässä kokoonpanossa. Basisti Jerry Onlysta tuli yhtyeen kantava voima, ja mies otti myös laulajan pestin kontolleen 2000-luvulla.

Vuonna 2016 hautakammioista kaikui varsin odottamattomia asioita, sillä Danzig, Only ja vuonna 1980 Misfitsiin liittynyt kitaristi Doyle Wolfgang Von Frankenstein ilmoittivat tekevänsä yhdessä keikkoja. Uutiset olivat yllättäviä esimerkiksi sen vuoksi, että erityisesti Danzigin ja Onlyn välit olivat takavuosina hyvinkin kireät.

Vuosina 2016-2019 Misfits esiintyi suurilla amerikkalaisareenoilla ja -festivaaleilla kymmenkunta kertaa, mutta viime vuoden aikana Danzig alkoi painaa jarrupoljinta. ”Halloween-keikkamme New Yorkin Madison loppunmyydyssä Square Gardenissa jää viimeiseksi Misfits-vedoksi”, laulaja tuumi. No, viime joulukuun puolivälissä Misfits esiintyi Philadelphian Wells Fargo Centerissä.

Tällä hetkellä Danzig on sitten sitä mieltä, että Misfits saattaa nauhoittaa myös uusia biisejä.

– Olemme keskustelleet tuoreen materiaalin tekemisestä. Katsotaan nyt, miten homma tästä kehittyy, solisti kertoo Rolling Stonelle.

Ennen uusia Misfits-ralleja saamme kuitenkin käsiimme Danzigin Elvis-coverlevyn. Maistiaisia löytyy jo täältä. Ja mehän saimme jo sen elokuvan