Godsmack-rumpali sanoo, että mikäli joku muu bändi olisi julkaissut Metallican uutuussinglen, kappale ei välttämättä juuri listoilla juhlisi

15.1.2023 21:53

Godsmack-rumpali Shannon Larkin vieraili hiljattain 2020’d-podcastin haastateltavana. Muiden aiheiden ohella mies kommentoi yhtyeen Surrender-singlen ja Metallican tuoreimman Lux Æterna -kappaleen välistä kilpailua Billboardin Active Rock -listalla.

”Todellisessa maailmassa [Metallica] on oikeutetusti hard rockin listaykköspaikan hallitsija”, Larkin sanoo. ”He ansaitsevan ykkössijan. Kuuntelin biisin… olin, että ’Vau.’ Se on korvamato. Tajuan sen. Ja se kuulostaa Motörheadilta… James [Hetfield] laulaa kertsissä aika korkealta. ’Vau’, tuumin.”

”Se kuulostaa mielestäni fantastiselta”, Larkin jatkaa. ”Kuulin sen radiosta. Olin, että ’Vau.'”

Surrender-kappaletta rumpali kuvailee hitiksi, ja pitää sitä rockimpana palana Lux Æternan metalliseen melskeeseen verrattuna.

”Metallican biisi on melko… se on raskas”, Larkin toteaa. ”Se on vanhan koulukunnan Metallicaa. Meidän biisimme on enemmän radiorokkia — se on energinen radioon sopiva rokkibiiisi.”

”En kirjoittanut kumpaakaan biisiä, joten voin katsella tätä ulkopuolisen silmin… Olen bändissä — Godsmackissä — mutta voin tarkastella asiaa objektiivisesti, ja mielestäni Surrender on enemmän rokkia kuin metallia, ja Metallican kappale on puolestaan metallia.”

”Jos joku uusi bändi olisi julkaissut Lux Æternan. Tässä tulee… Soda Can, tai vastaava. Ja tässä on heidän uusi biisinsä Lux Æterna. Se ei nousisi listakakkoseksi”, rumpali tuumailee. ”Se ei välttämättä nousisi edes top 40:een. Kuka tietää? Vaikka se olisikin mahtava biisi. Mahtava biisi kunnon koukulla. Mutta kun kyse on Metallicasta, he voivat tehdä noin ja julkaista biisin, mikä kuulostaa käytännössä Motörheadilta — tuplabasareineen kaikkineen. Se on ihan kasaria. He voivat tehdä niin, koska he rulettivat 80-luvulla.”

Shannon selventää, että ei kritisoi Metallicaa tai sen kappaletta itsessään.

”Jos he olisivat julkaisseet jonkun muun biisin kuin Lux Æternan, mikä on helkkarin raskas — se kuulostaa siltä kuin voisi olla alkuaikojen Metallicaa — he olisivat nyt listan kärjessä”, rumpali sanoo. ”Jos he olisivat julkaisseet Unforgivenin tai jotain sellaista, he olisivat luultavasti voittaneet meidät, sillä kuten sanoin, he ovat ykköspaikan oikeutettuja hallitsijoita.”

Lisää luettavaa