Grammy-palkittu r&b-laulaja James Ingram on kuollut – Teki hittejä myös muun muassa Michael Jacksonille

James Ingram
AOP

RIP James Edward Ingram 16.2.1952 - 29.1.2019

James Ingram menehtyi tiistaina 29. tammikuuta 66-vuotiaana. Laulajan kuoleman on vahvistanut tämän ystävä ja yhteistyökumppani Debbie Allen. Tarkempi kuolinsyy ei ole tiedossa. Asiasta uutisoi The New York Times.

Ingram oli kahdesti Grammylla palkittu sekä Oscar- ja Golden Globe -ehdokkuuksilla tunnustettu r&b-laulaja, joka muistetaan muun muassa hiteistään One Hundred Ways, I Don’t Have The Heart sekä duetoistaan Michael McDonaldin (Yah Mo B There), Linda Ronstadtin (Somewhere Out There) ja Patti Austinin (Baby, Come To Me) kanssa.

Laulaja-lauluntekijä sävelsi myös muille artisteille ja muun muassa Michael Jacksonin P.Y.T. (Pretty Young Thing) on Ingramin ja Quincy Jonesin käsialaa. Hänen kappaleitaan ovat äänittäneet myös muun muassa Ray Charles, Pointer Sisters ja George Benson.

”Menetin rakkaan ystäväni ja luovan partnerini taivaalliselle kuorolle. Hänen neroutensa, inhimillisyytensä ja rakkautensa perhettään kohtaan tullaan muistamaan aina. Olen onnekas saadessani olla niin lähellä häntä”, Debbie Allen kirjoitti Twitterissä.