Grammy-palkitun Alabama Shakes -rockyhtyeen rumpali vakavien syytösten kohteena – Pidätettiin alaikäisen pahoinpitelystä epäiltynä

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun rumpali on joutunut vaikeuksiin väkivaltaisen ja uhkaavan käyttäytymisen vuoksi.
29.3.2021 14:29

Yhdysvaltalaisen Alabama Shakes -yhtyeen rumpali ja perustajajäsen Steve Johnson, 35, pidätettiin keskiviikkona 24. maaliskuuta. Johnsonia syytetään alle 18-vuotiaan törkeästä pahoinpitelystä, uutisoi Associated Press. Syytteet luetaan muusikolle virallisesti 7. huhtikuuta.

Johnsonilla on aiempaakin taustaa väkivaltaisuuksista; hänet pidätettiin syksyllä 2019 tämän rikottua ex-vaimonsa hankkimaa lähestymiskieltoa. Vaimon mukaan Johnson oli uhkaillut, ahdistellut, vaaninut sekä kuristanut häntä sen jälkeen, kun heidän kolme ja puoli vuotta kestänyt avioliitto päättyi eroon vuonna 2018. Johnson myönsi syyllistyneensä lähestymiskiellon rikkomiseen ja sai tuomioksi vuoden ehdollista vankeutta sekä 24 kuukauden koeajan.

Johnson perusti Alabama Shakes -yhtyeen laulaja-kitaristi Brittany Howardin, kitaristi Heath Foggin ja basisti Zac Cockrellin kanssa vuonna 2009. Yhtyeen debyyttialbumi Boys & Girls ilmestyi vuonna 2012 ja toinen studioalbumi Sound & Color vuonna 2015. Sound & Color palkittiin vuoden parhaana vaihtoehtomusiikkialbumina vuoden 2016 Grammy-gaalassa ja se oli ehdolla myös vuoden albumiksi. Yhtye pokkasi samana vuonna Grammyt myös parhaasta rockesityksestä että rock-kappaleesta Don’t Wanna Fight -kappaleellaan. Neljännen Grammyn yhtye sai vuonna 2018, kun Killer Diller Blues palkittiin vuoden parhaana roots-esityksenä.

Yhtye on ollut tauolla vuodesta 2018 lähtien Howardin keskittyessä soolouraansa. Orkesteri tai orkesterin edustajat eivät ole kommentoineet Johnsonin pidätystä tiedotusvälineille.

Lisää luettavaa