Grave Pleasures -laulaja muistelee maineikkaan brittilehden haastattelussa muuttoaan Suomeen – ”Se oli täydellinen tilaisuus päästää irti menneestä”

Grave Pleasures

Postapokalyptisen vientitoivomme Grave Pleasuresin Mat McNerney kuvailee Kerrang!-lehden haastattelussa muuttoaan Suomeen. Mielenkiintoiselta kuulostavat myös Hexvesselin levytysrituaalit.

Alun perin Lontoosta kotoisin oleva Mat McNerney muutti Suomeen vuosikymmenen vaihteessa. Aiemmin Norjan black metal -piireissä viihtyneen McNerneyn houkutteli Suomeen Johan Snell, johon laulaja tutustui vaimonsa kautta. Tuosta kohtaamisesta syntyi Grave Pleasuresia edeltänyt Beastmilk.

– Aloimme puhumaan suomalaisesta postpunkista ja tuumasimme: ”Eikö olisikin siistiä sekoittaa tätä joihinkin black metal -juttuihin, joita olemme tehneet?” Muistan, että harkitsimme monia nimiä kuten BlackMilk, joka oli vaatemerkki, mutta löysimme Beastmilkin luettuamme Aleister Crowleyn White Stains -kirjaa, McNerney kuvailee Kerrangin haastattelussa.

 

Kuten monet tietävätkin, Beastmilkin tarina loppui valitettavan nopeasti vuonna 2015, mutta McNerney jatkoi yhtyeen tarinaa Grave Pleasures -nimellä. Grave Pleasuresin musiikki tarjoaa vapaudellaan McNerneyn mukaan mahdollisuuden ”syleillä kaaosta ja ottaa se sisäänsä”.

– Mielestäni olen löytänyt musiikin avulla tavan elää, joka käy järkeen minulle. Tunnen, että se rikastuttaa elämääni, mikä on todella, todella tärkeää minulle. Muutto Suomeen oli täydellinen tilaisuus päästää irti menneestä ja aloittaa uudestaan, McNerney pohdiskelee.

Brittilehden haastattelussa McNerney paljastaa myös mielenkiintoisia faktoja psykedeelistä folkia soittavan Hexvessel-yhtyeensä levytysrituaaleista. Suomalaistunut laulaja kertoo olleensa vain muutamia tunteja ennen haastattelua pellolla yltäpäältä veressä suorittamassa Hexvesselin studiosession päätösrituaalia.

– Heräsin ja ajattelin, että ehkä minun olisi pitänyt varmistaa siivoamme sen sotkun – tai paikallinen maanviljelijä sattuu paikalle ja soittaa poliisit, McNerney veistelee.

Grave Pleasures ei ole ensimmäistä kertaa vuonna 1981 perustetun Kerrangin valokeilassa. Yhtyeen uusin tuotos Motherblood sijoittui Kerrangin vuoden 2017 50 parhaan albumin listauksessa sijalle 47.