Green Day sämplää uudella sinkullaan biisiä, jonka on tehnyt ”täysi persläpi”, ja lahjoittaa rojaltinsa hyväntekeväisyyteen – kuuntele

https://www.youtube.com/watch?v=U3cpdkhtGx0&feature=emb_logo

Pitkän linjan punk pop -poppoo Green Day on julkaissut uuden singlen ja sille tehtaillun musiikkivideon. Oh Yeah! -kappaleella sämplätään Joan Jettin Do You Wanna Touch Me (Oh Yeah) -biisiä, joka on puolestaan cover Gary Glitterin vuoden 1973 samannimisestä hitistä.

”Sämpläsimme muuten biisiä mahtavan Joan Jettin Bad Reputation -albumilta”, bändi kirjoittaa videon Youtube-kuvauskentässä. ”Yksi biisin kirjoittajista on täysi persläpi, joten lahjoitamme rojaltit IJM:lle [International Justice Mission] ja RAINNille [Rape, Abuse & Incest National Network].” Perslävellä viitataan mitä ilmeisimmin Glitteriin, joka tuomittiin vuonna 2015 16 vuodeksi vankeuteen useista seksuaalirikoksista, joiden uhreihin lukeutui myös alaikäisiä lapsia.

Kappale löytyy Green Dayn helmikuun 7. päivä ilmestyvältä Father Of All… -albumilta. Aiemmin Billie Joe Armstrong on paljastanut, että tuleva platta on pituudeltaan vain 26 minuuttia.

Katso ja kuuntele yltä.