Guardians Of The Galaxysta tuttu ohjaaja julkaisi pitkän ylistyskirjeen punk-kulttibändille – ”Yhtä kova kuin Elvis Costello tai Prince”

James Gunn myös kokosi soittolistan omista The Replacements -suosikeistaan.
26.3.2018 13:15

Marvel-sarjakuviin perustuvista Guardians Of The Galaxy -elokuvista tuttu ohjaaja James Gunn taitaa pitää ikonisesta punk/alternative rock -kulttibändi The Replacementsista. Asia käy ilmi ohjaajan kirjoittamasta pitkästä ylistyskirjeestä sekä Spotify-soittolistasta, jotka tämä julkaisi Facebook-sivuillaan.

Gunn kertoo lukeneensa Bob Mehrin kirjoittaman Trouble Boys -kirjan, jota ohjaaja hehkuttaa parhaimmaksi mistään yhtyeestä tai artistista kirjoitetuksi biografiaksi. Ja kun kirja vielä sattuu käsittelemään ohjaajan suosikkiyhtyettä, niin mikäs siinä.

”Kuulin The Replacementsia ensimmäisen kerran 1984 kun Let It Be ilmestyi. Se vaikutti bändiltä, joka oli kuin tehty minua varten. Raakaa ja rosoista mutta puhdasta rockia pop-melodioilla täynnä ylitsepursuavaa tunnetta ja epätoivoa, jossa on välillä havaittavissa pilkistys toivoa ja ihmisyyttä”, Gunn hehkuttaa.

”Jos minulta kysytään, Let It Be ja sitä seuranneet kolme levyä – Tim, Pleased To Meet Me ja Don’t Tell A Soul – ovat neljä parasta rock ’n’ roll -albumia, joita on koskaan tehty.”

Gunn toteaa aina hämmästelleensä, miksei yhtye koskaan saavuttanut suurempaa suosiota, verraten esimerkiksi I Will Dare– ja Unsatisfied-kappaleita sellaisiin klassikoihin kuin vaikkapa (I Can’t Get No) Satisfaction tai Smells Like Teen Spirit. Hän kuitenkin sanoo ymmärtäneensä kirjan luettuaan, miten oli ihme, että niin alkoholisoitunut ja itsetuhoinen porukka onnistui saamaan ylipäänsä mitään aikaan.

”Mikään ei kuitenkaan estänyt Paul Westerbergiä olemasta 80-luvulla biisintekijänä yhtä kova kuin Elvis Costello tai Prince tai Replacementsia olemasta yksi kaikkien aikojen klassikkobändeistä.”

Lue Gunnin koko teksti tuosta alapuolelta tai täältä. Ohjaajan kokoaman Spotify-soittolistan löydät myös tuosta alapuolelta tai tämän linkin takaa.

Lisää luettavaa