Haastattelu: Helsinkiläinen death metal -jyrä Omnivortex kertoo kakkoslevystään ja Wacken-reissustaan

24.8.2023 17:40

Teknisen ja tummasävyisen death metalin ystävien kulmakarvat kohosivat loppuvuodesta 2020, kun varjoista asteli esiin helsinkiläisyhtye Omnivortex. Bändin debyyttilevy Diagrams Of Consciousness vakuutti kertaheitolla, ja esimerkiksi Inferno-lehden kriitikko päätti ylistävän arvostelunsa seuraavasti: ”Taiteellisesti kunnianhimoinen monimuotomättö on selkeästi hallussa jo nyt, ja jos yhtye tästä vielä petraa, jälki lienee jo aivan tappavaa”.

Nyt ”petraamisen” aika on käsillä, sillä Omnivortex julkaisee syyskuun lopulla Circulate-kakkoslevynsä.

Circulatella on paljon uusia tuulia, ja ne johtuvat esimerkiksi kokoonpanon muutoksista. Debyytillä vaikuttanut solisti Niko Lindman ei ole enää yhtyeessä, ja karjumiset hoituvat nyt minun sekä rumpali Aaro Östermanin toimesta, kertoo laulaja-kitaristi Severi Saarioja.

– Lisäksi uudelta albumilta löytyy basisti Mikael Reinikan toimitusta ja kitaristi Mikko Pylkön soolotaituruutta.

Mikä oli oma tavoitteenne Circulaten suhteen?

– Halusimme tehdä orgaanista ja oman kuuloista death metalia, mutta modernilla otteella. Jotakin sellaista, mitä ei välttämättä ole tarjolla kovin paljon, mutta mitä juuri me haluamme soittaa. Ja kuunnella.

– Musiikillisesti ja sanoituksellisesti Circulate on valmiimpi, armottomampi ja synkempi paketti. Myös teknisyyteen ja yksityiskohtiin on panostettu paljon, mutta musiikin ehdoilla.

Omnivortex käväisi elokuun alkupuolella Wackenin ”mutajuhlilla”. Millainen kokemus se oli?

– Aivan huikea! Oli mieletöntä päästä soittamaan Wackeniin, ja niin reissuna kuin keikkanakin kokemus oli sellainen, ettei se unohdu ikinä.

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 7/23.

Lisää luettavaa