Haastattelu: Wake Up Frankie julkaisi debyyttilevynsä – ”Luvassa on perseelle potkivaa ja freshiä nykymetallia”

22.9.2023 07:30

Vuonna 2017 perustettu metalliyhtye Wake Up Frankie on tehnyt nimeään tunnetuksi jo useamman ep:n sekä väkevien keikkojen voimin.

– Tuntuu vahvasti, että vuosi vuodelta ja julkaisu julkaisulta tämän bändin oma juttu on löytynyt yhä vahvemmin. Samalla yhtyeen soundi on tietenkin kehittynyt varhaisajoista varsin selvästi, sanoo laulaja Kassu Meriläinen.

Nyt käsillä on Wake Up Frankien debyyttilevy Thrashrockin’ Beats.

– Luvassa on perseelle potkivaa ja freshiä nykymetallia kovan luokan soundeilla. Keitokseen on ammennettu vaikutteita old school -myllytyksestä aina 2000-luvun pomppuheviin – thrash metalista rockiin, kuten levyn nimikin kertoo – ja esimerkiksi blast beat -tuuttaus voi muuttua yhdessä hetkessä yhteislaulukertsiksi. Kaikista elementeistä huolimatta ollaan pyritty pitämään biisit simppeleinä ja jättämään turha kikkailu pois, sanoo Meriläinen.

– Uuden albumin avausraita Total Thrashrock on aika hyvä tiivistys meidän tyylistä ja sanomasta. Kovimmille thrash-päille taas kelpaavat ainakin Bloodlust ja Bathe In Blood, kun taas diipimpien kelojen ystäville toimivat varmasti Drop Dead ja Seize The Day. Päätösraita Damage Control taas on siinä mielessä outolintu, että se on – muodossa tai toisessa – soitettu meidän jokaisella keikalla. Ehkä se on nyt muovautunut lopulliseen muottiinsa, vähän niin kuin Frankensteinin hirviö!

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 8/23.

Lisää luettavaa