”Hän ei soita nykyään kovin hyvin” – Deep Purple -muusikot eivät lämpene reunionille Ritchie Blackmoren kanssa

Ian Gillan, Roger Glover ja Ian Paice eivät usko, että Blackmore nähdään enää Deep Purplen matkassa.

Deep Purple.

Deep Purplen pitkäaikaiset jäsenet Ian Gillan, Roger Glover ja Ian Paice vastasivat suorasanaisesti yhteen klassisen rockin tavallisimmista puheenaiheista: voisiko kitarajumala Ritchie Blackmore palata vielä bändiin. Kolmikko kertoi näkemyksensä asiasta SiriusXM-nettiradion lähetyksessä. Haastattelun annin käänsi tekstimuotoon Blabbermouth.

Laulaja Gillan tähdentää, että hänen mielestään kitarajumala on vanhoina päivinään laskeutunut tavallisten kuolevaisten tasolle. Blackmoren soittotaito ei ole enää entisensä.

”Tulen Ritchien kanssa toimeen nykyään hyvin, mutta hän ei soita minusta nykyään hyvin. Lähinnä siitä syystä arvelen, ettei se toimisi”, Gillan sanoo.

Laulaja lisää, ettei hän edelleenkään ole entisen bändikaverinsa kanssa suoraan tekemisissä, vaan lähinnä välikäsien kautta. Päivälliskutsuja on lähetetty aika ajoin, mutta kun miehet asuvat eri mantereilla, yhteisestä ateriasta ei ole tullut mitään.

Rumpali Paice tähdentää, että hän nauttii nykyisen miehistön kanssa soittamisesta enemmän kuin Blackmoren kanssa esiintymisestä.

”On mukava mennä lavalle tietäen, että olen siellä neljän ystävän kanssa ja he soittavat joka ilta. Näin ei ollut aina asian laita Ritchien kanssa, enkä halua palata siihen”, Paice sanoo ja jatkaa:

”Sellainen hän vain on. Hän on suurten tunteiden mies. Hän näkee kaiken mustana ja valkoisena, ei ole harmaita alueita. ’Joko teen jotain tai en tee’, ’pidän jostain tai en pidä’ ja sitä rataa. Joskus bändin muut jäsenet eivät kestä sitä. Itse haluan mennä lavalle pitämään hauskaa enkä niin, että tulen sieltä pois allapäin.”

Basisti Glover on kenties vastaanottavaisin ajatukselle, mutta hänkään ei usko reunioniin.

”Älä koskaan sano ei koskaan, mutta epäilen sitä hyvin vahvasti”, Glover sanoo.

”En usko, että hän pitää minusta kovin paljon vanhoista levyistä tekemieni remiksausten ja remaisterointien vuoksi. Näin olen ainakin kuullut.”

Blackmore lähti Deep Purplesta viimeisen kerran Helsingin-keikan jälkeen vuonna 1993. Hänet korvasi Steve Morse, joka on nyt ollut bändissä kauemmin kuin perustajajäseniin kuulunut Blackmore.

Deep Purple esiintyy Suomessa 11. marraskuuta Helsingin Jäähallissa. Soundi on tapahtuman virallinen yhteistyökumppani.