”Hän on vaikuttavin ja ikonisin heavy metal -basisti” – Megadethin David Ellefsonista Judas Priest -kollegaa ei arvosteta tarpeeksi

Megadeth-basisti tunnustautuu Ian Hillin suurimmaksi faniksi.
11.11.2019 12:12

Kun puhutaan ikonisimmista ja vaikutusvaltaisimmista rock- ja heavy metal -basisteista, ensimmäisinä mieleen tulevat yleensä sellaiset nimet kuin Geezer Butler (Black Sabbath), John Paul Jones (Led Zeppelin), John Entwistle (The Who), Steve Harris (Iron Maiden), Cliff Burton (Metallica) tai vaikkapa Geddy Lee (Rush). Mutta vaikka Judas Priest onkin yksi metallimaailman legendaarisimmista yhtyeistä, saa basisti Ian Hill (kuvassa) osakseen paljon vähemmän suitsutusta kuin vaikkapa bänditoverinsa Rob Halford tai kitaristit Glenn Tipton ja K.K. Downing.

Megadeth-basisti David Ellefson puhui omista vaikuttajistaan hiljattain Metal Undergroundin haastattelussa ja tämä harmitteli, miten aliarvostettu muusikko Ian Hill oikein on. Hillillä on Ellefsonin mukaan ollut suuri vaikutus hänen soittoonsa sekä Megadethin soundiin ja tämä tunnustautuukin miehen suurimmaksi faniksi.

”Olen ihaillut hänen soittoaan siitä lähtien, kun kuulin sitä ensimmäisen kerran. Se on puhdasta, se on tarkkaa. Matkin luultavasti hyvinkin paljon hänen tyyliään Megadethissä 90-luvulla, kun kappaleemme tulivat hieman lähemmäs valtavirtaa; ammensin siitä, mitä Judas Priest kävi läpi 80-luvulla heidän MTV-vuosinaan. Ianin soitto oli ajoittain hyvinkin progressiivista, lähes Jethro Tullin tai [Creamin] Jack Brucen tyylistä. Toisinaan se on taas todella yksinkertaista ja tukee biisiä”, Ellefson toteaa.

”Hän on aina ollut suurin vaikuttaja minulle. Muita ovat olleet Steve Harris, Geddy Lee ja totta kai Gene Simmons (Kiss), mutta Ian ei saa osakseen samanlaista tunnustusta koska ei heilu lavan edessä – hän pysyttelee tarkoituksella taustalla ja pitäytyy roolissaan. Mutta kun asiaa oikein ajattelee, hän on vaikuttavin ja ikonisin heavy metal -basisti.”

Lisää luettavaa