Hän on vuosisadan lappilainen ja Sepulturan idoli, jolle pystytettiin patsas Tornioon – hyvät naiset ja herrat, Läjä Äijälä!

Läjä Äijälä.
Timo Isoaho

Oletko elämäkertakirjojen ystävä? Mikäli näin on asia, niin nyt on tiedossa opus, joka kannattaa ehdottomasti tarkastaa. Hardcore punkin jättiläisen Läjä Äijälän elämäntarina nimittäin paketoidaan yksien kansien väliin. Hyvä!

Katariina Vuoren toimittamassa ja Like-kustantamon julkaisemassa Läjä Äijälä – Kulttibändien kuningas -teoksessa käydään läpi Tornion suuren miehen matkaa pohjoisen perukoilta brasilialaisille keikkalavoille ja suomalaisen punkrockin käsitteeksi. Äijälä täyttää tänä vuonna arvostettavat 60 vuotta, joten kirja tulee sikälikin sopivasti juhlistamaan miehen pitkää uraa.

Tarkkaa julkaisupäivää ei ole vielä julkistettu, mutta Liken sivuilla mainitaan julkaisuajankohdaksi syyskuu 2018. Kirjan sivumääräksi kerrotaan 280. Kirjailija Vuori on kirjoittanut aiemmin muun muassa Suomen synkistä tuberkuloosivuosista kertovan tietokirjan Joulumerkkikodin lapset (2016).