Happoa lapsille – Red Hot Chili Peppersin Flea julkaisee muistelmansa, värikästä kamaa luvassa

Kuva: Sami Lommi

Jos pähkäilet, mitä pitäisi hankkia joululahjaksi jollekulle rockmusiikin ystävälle, tässä olisi varsin potentiaalinen vaihtoehto. Red Hot Chili Peppersin släppibassokuningas Michael Balzary alias Flea julkaisee marraskuussa elämäkertakirjan Acid for the Children, ja tarjolla on epäilemättä varsin hämäriä tarinoita syntisen Los Angelesin ytimestä. Asiasta uutisoi Loudwire.

Mainospuheiden perusteella luvassa on paljon muutakin kuin sex, drugs & rock’n’roll -hommia. Tiettävästi kirja keskittyy basistin elämään ennen Red Hot Chili Peppersiä. Miehen perhe muutti Australiasta New Yorkiin, kun Flea oli nelivuotias, ja pian tämän jälkeen oli edessä muutto Los Angelesiin äidin uuden suhteen perässä. Jazzia rakastanut isäpuoli osoittautui väkivaltaiseksi alkoholistiksi, ja siitä alkoi Flean lipuminen kohti huumehuuruisia musiikkipiirejä.

Elämäkertakirja on ollut tekeillä jo hyvän aikaa. Flea aloitti sen työstämisen vuonna 2014, ja alun perin kirjan piti ilmestyä vuoden 2018 syyskuussa. Kirjan julkaisupäivää siirrettiin ensin viime vuoden marraskuulle, ja lopulta sen ilmestyminen venyi tämän vuoden puolelle. Tämänhetkisten tietojen mukaan kirja tulee myyntiin 5. marraskuuta. Sitä odotellessa!