Harmillisia uutisia Lappeenrannasta: punkfestari LPRHC jää ensi kesän jälkeen tauolle, paluusta ei tietoa

14.3.2024 13:31

Punkiin, hardcoreen ja vaihtoehtomusiikkiin keskittyvä LPRHC Fest järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti yksipäiväisenä tapahtumana lauantaina 17. elokuuta. Festivaali juhlitaan Lappeenrannan linnoitukseen rakennettavassa juhlateltassa ja sen lähiympäristössä.

Tapahtuma on osa Lappeenrannan 375-vuotisjuhlia. Pro Punk & Hardcore ry:n vuodesta 2012 alkaen järjestämä tapahtuma jää tämän jälkeen tauolle, eikä suunnitelmia uusien tapahtumien suhteen ole tehty.

Tämä ei tosin ole ensimmäinen kerta, kun festivaali jää tauolle ja muuttaa muotoaan. LPRHC Fest järjestettiin aluksi vuosina 2006–08 Lappeenrannan elävän musiikin yhdistyksen Lelmun toimesta nimellä Lappeenranta Hardcore Summerfest. Sitten tuli parin vuoden hiljaiselo, kunnes tapahtuma teki paluun vuonna 2012 nimellä LPRHC Fest. Festivaalin nimekkäitä esiintyjiä ovat olleet vuosien varrella esimerkiksi Madball, Agnostic Front, Anti-Nowhere League, G.B.H., Satanic Surfers ja No Fun At All.

Ensi kesänä tapahtumassa konsertoivat Laineen Kasperi & Palava Kaupunki, Kyre & Duunarit, Kiss Disease, Puhelinseksi, Kivesveto Go Go, Wasted, Huora, M.O.R.A., St. Hood ja Bolt. Festivaalin ennakkoliput tulevat myyntiin torstaina 14. maaliskuuta Tiketissä ja Lippupisteessä.

Lisää luettavaa