Harvinainen videolöytö arkistojen uumenista: 11-vuotiasta Princeä haastateltiin opettajien lakkoa koskevaan uutiseen

Nuoresta Princestä ei ole kovin paljon videomateriaalia, mutta nyt sellaista löytyi varsin yllättävästä paikasta.
5.4.2022 09:13

Minneapolisissa nähtiin hiljattain opettajien lakko, jonka johdosta CBS-yhtiön paikallinen tv-kanava WCCO kaivoi uutistensa tueksi arkistojensa kätköistä vanhoja videoita vastaavasta lakosta, joka tapahtui vuonna 1970. WCCO-väen hämmästykseksi eräässä pätkässä haastateltavaksi ilmestyi yllättäen 11-vuotias nuorukainen, joka muistutti erehdyttävästi erästä tulevaa supertähteä.

”Menin välittömästi toimitukseen ja aloin näyttää videota muille: ’En sano, ketä minä luulen kuvassa olevan, mutta kuka hän sinusta on?’ kysyin heiltä. Jokainen vastasi heti, että sehän on Prince”, sanoo tuotantopäällikkö Matt Liddy.

WCCO:n toimittaja alkoi tutkia asiaa tarkemmin ja asiantuntijalausuntojen perusteella kävi selväksi, että arkistoista oli toden totta löytynyt harvinaislaatuinen video nuoresta Prince Rogers Nelsonista 52 vuoden takaa.

”Hän soitti jo tuolloin kitaraa ja koskettimia ilmiömäisesti. Musiikista tuli meille urheilua. Olimme molemmat atleettisia, mutta halusimme kilpailla myös musiikillisesti”, sanoo Princen videolta tunnistanut lapsuudenystävä ja vanha bänditoveri Terrance Jackson.

Katso 11-vuotiaan Princen haastattelu sekä arkistovideon taustatarinan kertova video tuosta alta.

 

Lisää luettavaa