Night Ranger -nokkamies muistelee palkintogaalaa, jossa nämä härnäsivät Princeä urakalla – ”Se oli varsin huvittavaa”

Bändin jäsenet rikkoivat tarkoituksella kaikkia Princen managerien sääntöjä gaalan aikana.

Prince tunnettiin miehenä, jolla oli tiukkoja sääntöjä ja ehtoja monien asioiden suhteen, kuten sen, miten hän halusi muiden käyttäytyvän seurassaan. Kun Prince vuonna 1985 Purple Rain -albumin myötä pokkasi useita pystejä American Music Awardseissa, halusivat tämän managerit varmistaa, että esimerkiksi palkintojen jakajat käyttäytyvät artistin lähellä tämän arvoisella tavalla ja lähettivät jakajille kirjeitä, joissa annettiin ohjeet miten toimia Princen läsnäollessa.

Vuoden rock-albumin palkinnon sai kunnian jakaa 80-luvulla suurta suosiota nauttineen Night Ranger -yhtyeen laulaja-basisti Jack Blades sekä rumpali Kelly Keagy, joten yksi tällainen kirje lähetetiin myös heille. Blades muisteli tapausta tuoreessa Ultimate Classic Rockin haastattelussa.

”Olemme ymmärtäneet, että Jack Blades ja Kelly Keagy tulevat jakamaan vuoden levyn ja todennäköisyys sille, että Princen Purple Rain on tuo albumi, on hyvin suuri. Haluamme teidän tietävän, että Jack Bladesin tai Kelly Keagyn ei missään nimessä tule puhutella Princeä suoraan, koskea häneen tai huomioida häntä millään muullakaan tavoin”, Jack muisteli kirjeen sisältöä.

Princen edustajien kirjeellä ei kuitenkaan ollut toivottua vaikutusta, vaan se herätti rokkareissa lähinnä kapinahenkeä.

”Jos minunlaiselleni tyypille sanotaan jotain tuollaista, haluan välittömästi rikkoa kaikkia niitä sääntöjä!”

Blades ja Keagy oli sijoitettu palkintogaalassa istumaan suoraan Princen taakse, joten nämä käyttivät tilaisuuden hyväkseen ja härnäsivät artistia koko illan.

”Aina kun joku voitti jotain, kumarruin ja taputin häntä olalle. ’Hei Prince, voitko uskoa tuota?’ Hän kääntyili ympäri ja katsoi meitä ja me vain innostuimme lisää. Taputtelimme häntä selkään koko ajan. Se takuulla ärsytti häntä”, Blades nauraa.

Lopulta tuli aika jakaa vuoden albumi ja Purple Rain vei tunnustusten odotetusti kotiin. Night Ranger -muusikot jatkoivat Princen kiusaamista myös lavalla.

”Hän saapui vastaanottamaan pystiään. Meidän olisi pitänyt olla ihan hiljaa, mutta ojensimme sen jutun hänelle ja huudahdimme: ’Hieno juttu, Prince! Hyvin tehty! Mitkä on fiilikset?’ Aloimme vain hölöttää hänelle, mikä varmasti otti häntä päähän. Meistä se oli varsin huvittavaa.”

Prince ja hänen seurueensa saattoi tuntua monista pelottavalta, mutta Blades sanoo, ettei hän ollut koskaan huolissaan tekojensa mahdollisista seurauksista.

”Mitä he olisivat voineet tehdä? Pidättää minut koska koskin Princeä? Uhkailla, ettemme koskaan pääse hänen kanssaan kiertueelle? Emme muutenkaan koskaan kiertäneet hänen kanssaan, joten mitä merkitystä sillä olisi?” Blades nauraa.