Harvinaista yhteiskeikkaa pukkaa – Melrose ja Damn Seagulls samalle lavalle

28.8.2014 18:29

Melrose ja Damn Seagulls nousevat lauantaina Helsingin The Circuksen lavalle. Soundi kyseli yhtyeiden nokkamiesten, Tokelan ja Lauri Elorannan fiiliksistä keikan alla.

Miten idea Melrosen ja Damn Seagullsin yhteiskeikasta syntyi?

Tokela: ”Idea taisi alunperin tulla Damn Seagullsien Niko Kankaalta joka on myös Melrosen vastuuhenkilö Fullsteamilla ja kyllähän mekin haluttiin joku hyvä keikka tähän keikkakesän lopetukseksi, ennen kuin mennään takaisin treenikämpälle ja studioon jatkamaan levyntekoa.”

Eloranta: ”Me ollaan oltu viime aikoina suhteellisen paljon tekemisissä keskenämme. Niko teki Fullsteamin nimissä levytyssopimuksen Melrosen kanssa ja itse tuotan tulevaa levyä.”

Bändien omien settien lisäksi Circuksessa on luvassa ennakkotietojen mukaan riehakasta synergiaa. Mitä tämä tarkoittaa?

Tokela: ”On ollut jotain puhetta siitä että menisin Damn Seagullsien kanssa vetämään jonkun Springsteen-biisin ja Niko tulis meidän kanssa soittamaan fonia johonkin soulrock-coveriin, mutta nämä ovat olleet vain alustavia suunnitelmia. Käytännön toimista on vielä vaikea luvata mitään.”

Eloranta: ”Yksinkertaisesti kyse on varmaan vaan siitä, että me yritetään tunkea toistemme vetojen aikana lavalle. Eli good ol’ fashioned fun!”

Onko bändien yhteistyölle luvassa jatkoa tulevaisuudessa?

Tokela: ”Bändien yhteistyötä tapahtuu ainakin välillisesti, kun jatketaan äänityshommia, koska Lauri Eloranta hoitaa äänityspuolen ja jeesailee vähän tuotannonkin kanssa.”

Eloranta: ”Ehkä tää kaikki kulminoituu kahteen iltaan stadikalla!”

Tokela, miltä Melrosen paluu on tuntunut?

Tokela: ”Hyvältä. Parasta on ollut uusien biisien esittäminen keikoilla ja niistä saatu positiivinen palaute. Pyrimme saamaan levyn valmiiksi tulevana syksynä, että se voitaisiin julkaista ensi vuoden tammikuussa ja voitaisiin jatkaa keikkailua helmikuusta eteenpäin ja soittaa lisää uutta materiaalia. Sitten meillä olis vielä kivempaa, kaikilla.”

Lauri Eloranta, miten Damn Seagullsin kesä meni?

Eloranta: ”Kesä meni hienosti. Keikoilla oli mukavasti jengiä ja uudet biisit otettiin innokkaasti vastaan. Meillähän on varsinainen kiertue suuren maailman tapaan vasta näin festarikeikkojen jälkeen. Lauantain Circuksen keikka merkkaa meille samalla sekä kesän päätöstä että kiertueen alkua. No sleep!”

Melrose ja Damn Seagulls keikalla tulevana lauantaina, 30. elokuuta, Helsingin The Circuksessa.

Lisää luettavaa