”He syytävät rahaa paskoihin bändeihin, joilla ei ole merkitystä” – Hard rock -yhtyeen nokkamies antaa suurten levy-yhtiöiden kuulla kunniansa

30.4.2017 17:41

Yhdysvaltalaisen Amerakin Overdose -yhtyeen nokkamies Cody Perez antaa raskaampaan musiikkiin keskittyneiden levy-yhtiöiden kuulla kunniansa tuoreessa Facebook-vuodatuksessaan. Metal Underground nappasi miehen julkaisun talteen ja voit katsoa sen kokonaisuudessaan alta, mutta itse sisältöhän on kaikessa suoruudessaan seuraavanlainen:

”Toivottavasti ette pahastu, jos käytän hetken aikaanne tarjotakseni herätyksen todellisuuteen”, mies aloittaa palopuheensa ja jatkaa: ”On mielestäni äärimmäisen huvittavaa nähdä niin monen näistä ’suurista levy-yhtiöistä ja suuren rahan yrityksistä’ käyttävän niin paljon rahaa maksaakseen yhtyeille (joita en aio nimetä, tiedätte kyllä ketä tarkoitan), jotta nämä voivat soittaa valtavilla festivaaleilla isojen nimien kanssa läpi lyödäkseen. Kolme tai neljä vuotta myöhemmin ne eivät edelleenkään vedä väkeä oikeuttaakseen vastaanottamansa panostuksen. Kyllä, heillä voi olla muutama fani siellä täällä, mutta ihmiset eivät ole typeriä… he näkevät feikin paskan läpi.”

”Voitte yrittää pakottaa ihmisiä tykkäämään näistä bändeistä. Roadrunner Records, Metal Blade Records, Rise Records, Eclipse Records, Napalm Records ja Century Media Records (aivan erityisesti) syytävät rahaa paskoihin bändeihin, joilla ei ole merkitystä. On aika mennä eteenpäin ja etsiä kovaa työskenteleviä bändejä, joilla on oikeasti seuraajia undergroundissa, jotka vetävät kunnon showt ja joilla on oikeasti jotakin merkitystä. Olette käyttäneet ainakin 3 tai 4 vuotta näiden paskojen bändien promoamiseen ja tiedän, ettette ole saaneet latiakaan takaisin heidän mainostamiseen käyttämistänne rahoista.”

Loppuun Perez tarjoaa vielä omat ajatuksensa siitä, mitä kyseisten levy-yhtiöiden tulisi hänen mielestään toimissaan muuttaa:

”On muutosten aika. Elämme aikaa, jolloin bändit eivät varsinaisesti tarvitse labeleita tehdäkseen itseään tunnetuksi, saadakseen faneja, keikkoja sekä myydäkseen fanitavaraa ja niin edelleen. Levy-yhtiöt, mikäli vielä haluatte olla merkittävä osa tätä teollisuutta, ryhdistäytykää ja auttakaa oikeasti potentiaalisia bändejä, eikä vain niitä joilta saatte huumeita ja huulihoitoja.”

Lisää luettavaa