The Hearingin uutuusvideo vie mukarituaalien maailmaan

The Hearingin George as a Boy -musiikkivideo julkaistiin tänään. Videon on ohjannut Teemu Niukkanen. Ohjaaja on palkittu moneen kertaan muun muassa Oulun Musiikkivideofestivaaleilla.

− Tulkintani mukaan biisissä pyöritellään ajatuksia identiteetistä. Näin ollen ohjaamassani videossa nähdään tietenkin pseudoshamanistisia miehistymisriittejä Vantaalla, Niukkanen toteaa levy-yhtiön tiedotteessa.

− Riitit kuvallistavat videon todellisen teeman, joka on ihmisen itsekäs tarve muokata ja manipuloida toista ihmistä, vääristää toisen identiteettiä haluamaansa suuntaan.

Lokakuussa debyyttilevynsä Dorian julkaisseen The Hearing eli Ringa Manner on tyytyväinen lopputulokseen.

− Lähiön arkinen harmaa ankeus, joka muuttuu osaksi mukarituaalimenoja − what’s not to like?

Pintandwefallista tutun Mannerin suurin haaste kuvauksissa oli pokan pitäminen. Ohjaaja Niukkanen puolestaan myöntää, että osa rekvisiitasta unohtui kuvauspaikalle.

− Kuvasimme sisäkuvat tuttuni asunnossa Vantaan Tammistossa. Siivosimme kuvausten jälkeen tunnollisesti ja paikka jäi mielestämme samaan kuntoon kuin tullessamme.

− Sain illemmalla kuitenkin tekstiviestin, että asunnosta oli löytynyt musta sateenvarjo ja verinen siansydän. Hevosen pään olimme sentään muistaneet ottaa sängystä mukaan, ohjaaja paljastaa.

Katso George as a Boy -video alla.