”Hei, haluatko soittaa ja katsoa mitä tapahtuu?” – Metallica-rumpali muisteli ensitapaamistaan James Hetfieldin kanssa

7.6.2020 12:17

Kerrang!-lehden viime kesäkuun numerosta löytyvä Metallica-haastattelu on julkaistu verkossa, ja sieltähän löytyy varsin mielenkiintoista tarinaa orkesterin voimahahmojen ensimmäisistä yhteisistä hetkistä.

Jutussa rumpali Lars Ulrichilta tiedusteltiin, mitä hän muistaa ensitapaamisestaan solisti James Hetfieldin kanssa.

”Muistan löytäneeni yhteyden hänen kanssaan”, Ulrich vastaa. ”Näin, vaikka hän olikin tuskallisen ujo ja niin pois päin, välillämme selkeitä samankaltaisuuksia. Puhuin kuusi kuukautta ihmisille heavy metalista, ja he aina toivat esiin Styxin, Journeyn ja Kissin ja vastaavia. Minä puhuin Angel Witchistä, Diamond Headista ja Tygers of Pan Tangista. Hänen yhteytensä mainitsemiini bändeihin ja juttuihin vaikutti aidommalta ja luotettavammalta.”

”Ensimmäisellä tapaamisella ei tapahtunut ihmeitä, sillä hän oli vähän kuin Hugh-nimisen [Tanner, Hetfieldin yhtyetoveri Leather Charm -yhtyeessä] kaverin siipimies”, Ulrich jatkaa. ”Jos James olisi paikalla, hän kertoisi mukanani olleen rumpusetin olleen niin heikossa kunnossa, että joka kerran kun löin lautasta se kaatui — ja se on ihan totta. Pidimme Hetfieldin kanssa yhteyttä ja kun palasin Euroopasta muutamaa kuukautta myöhemmin, soiti hänelle ja sanoin: ’Hei haluatko soittaa ja katsoa mitä tapahtuu?’ Ja hän halusi.”

Loppu on, kuten tunnettua, heavy metalin historiaa.

Lisää luettavaa