Hei, lauluntekijä! Osallistu biisikilpailuun tärkeän aiheen puolesta

Onni Boi on yksi biisikilpailun tuomareista.

Osallistumisaikaa on vielä pari viikkoa.

Se voisit olla sinä -biisikilpailu pyrkii herättelemään tietoisuutta mielenterveys- ja päihdeongelmista. Kilpailuun osallistuvan kappaleen aiheen tulee käsitellä jollain tavalla päihde- ja mielenterveysongelmiin liittyvää stigmaa.

– Biisi voi kertoa aiheesta hyvässä tai pahassa, käsitellä selviytymistä tai vaikeuksia, kertoo hankepäällikkö Sampo Riskilä ja lisää että kappale voi olla myös instrumentaaliversio.

Voittajakappale julkaistaan toukokuussa Maailma kylässä -festivaalilla ja siitä tehtään Ei tuomita -kampanjan tunnuskappale vuodeksi 2019.

Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkoston ja Mental Beauty Records -levymerkin järjestämän kilpailun tuomaristoon kuuluvat Onni Boi, Mariko Pajalahti (Kwan), Mercedes Bentso, Harri Kentala sekä Soundin päätoimittaja Mikko Meriläinen.

– Koen tärkeänä, että nuoria kannustetaan luovaan toimintaan ja musiikin tekemiseen. Toivon, että kilpailun avulla voidaan rikkoa tabuja, antaa uusia näkökulmia ja herättää ihmiset puuttumaan nuorten ongelmiin ajoissa. Toivottavasti kilpailu herättäisi meissä myös toivoa, myötätuntoa ja auttamisen halua, kertoo Meriläinen.

Kilpailuun voi osallistua 1.4. asti osoitteessa www.ept-verkosto.fi/sevoisitollasina. Sivustolta löytyy myös tarkat osallistumisohjeet ja säännöt.