Hei, sinä Soundin lukija: haluatko juhlimaan 30-vuotiasta Tullikamaria? Nappaa tästä ilmainen lippu!

Tammerfest-yleisöä Pakkahuoneella
Vesa Siltanen

Tänään 12.8.2018 tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Tampereen musiikkikentällä tapahtui kummia: Tullikamarilla alettiin järjestää säännöllisesti keikkoja. Nykyään Tullikamarin Pakkahuoneella ja Klubilla tapahtuu noin 600 kertaa vuodessa. 117-vuotiaassa punatiilirakennuksessa vierailee vuosittain yli neljännesmiljoona kävijää.

Merkkivuoden kunniaksi ensi viikolla alkaa kompleksissa juhlaviikko, jossa nähdään monenlaista erityistä ohjelmaa. Juhlaviikko alkaa keskiviikkona 19. syyskuuta Pakkahuoneen Päivähypyillä, jossa esiintyy Ola Mikkola & Pallax. Illemmalla Klubin lavalla nähdään tanskalainen synapoporkesteri Lust for Youth sekä kotimainen Kesä, jonka soundi peilaa 1980-luvun alun uusromantiikan ja jälkipunkin henkeä.

Torstaina Klubilla esiintymisvuorossa on Dave Lindholm, joka esittää Kynä ja Kumppanit -kokoonpanon kanssa suomenkielisiä klassikkokappaleitaan. Näitä lauluja ei ole soitettu bändikokoonpanolla sitten 1980-luvun, eli mikäli Pieni ja hento ote, Annan kitaran laulaa vaan ja sellaiset miellyttävät, niin suuntaa tänne.

Perjantaina 21.9. Sam Huber & True Groove All-Stars julkaisee samaan aikaan Tullikamarin juhlaviikon kanssa toisen albuminsa Top of the World, jolla kuullaan muassa Madonnan, Aretha Franklinin ja Snoop Doggin taustalla soittaneiden muusikoiden muodostamaa kokoonpanoa. Illan avaavat Funky Kingston sekä Marjo Leinonen ja Pelle Miljoona.

Lauantaina Klubilla on tarjolla brunssi, jota säestää Sami Sippolan, Ville Rauhalan ja Sebastian Krühnin Burger Trio. Kello 15 Pakkahuoneella juhlitaan ilmaiseksi ja ikärajattomasti, kun Tampere Filharmonian muusikot esittävät kamarimusiikkia ja suuremmallekin yleisölle tuttua klassista musiikkia. Juonnettu tilaisuus kestää tunnin.

Klubin yö alkaa kello 22, kun lavalle nousee hiphop-artisti Ruudolf, jonka keikka on ensimmäinen Tampereelle Ootsä nähny musta unta -albumin ilmestymisen jälkeen. Myöhemmin bailataan Megadiskossa.

Soundin lukijoita muistetaan nyt erityisellä lahjalla: 50 nopeinta musiikki-intoilijaa voi klikata tästä itsensä Tiketin sivuille ja hoitaa itselleen vapaan pääsyn Pakkahuoneen keikalle perjantaina 21.9. Nyt siis pikimmiten mukaan rientoihin, kolmekymppisiä juhlitaan vain kerran! Hauskoja bileitä kaikille!