Helloweenin erikoiskeikka lähestyy – katsotaan, missä kunnossa kokoonpano kiertueen alkua leimanneiden vaikeuksen jälkeen

Helloween esiintyi Saksan Stuttgartissa 11. marraskuuta.
14.11.2017 08:00

Saksan power metal -instituutio Helloween saapuu Suomeen 30. marraskuuta, ja tätä konserttia ovatkin vanhat fanit odottaneet innolla. Tilaisuus on ensimmäinen kerta huomattavan pitkään aikaan, kun yhtyeen huippuvuosien laulaja Michael Kiske on mukana tulkitsemassa vanhoja hittejä, eikä siinä vielä kaikki – myös alkuperäinen laulaja ja kitaristi Kai Hansen on mukana kuvioissa.

Kiertueen alussa kantautui kuitenkin musiikkisivustojen välityksellä huolestuttavia tietoja siitä, ettei Kisken ääni olisi kenties enää kaksisessa vedossa. Tähän viittasi se, että orkesteri joutui turvautumaan taustanauhoihin rundin ensimmäisellä keikalla Meksikon Monterreyssä.

Kai Hansen myönsi tapahtuneen ja selitti tilannetta, että Kiske oli yksinkertaisesti kipeänä ja vaihtoehdot olivat joko keikan peruminen tai taustanauha. Hän myös vakuutteli, etteivät nauhat ole kiinteä osa kiertuetta, vaan niihin turvauduttiin vain äärimmäisessä hädässä.

Nyt muun muassa Blabbermouth nosti esille yleisöstä käsin kuvattuja videoita orkesterin kotimaasta Stuttgartista 11. marraskuuta. Niiden avulla voidaan tarkastella, millaiseksi ison kokoonpanon ulosanti on hioutunut kiertueen edetessä. Ilouutisena kerrottakoon, etteivät metallisaitit ole räjähtäneet uusien kohujen merkeissä, joten ilmeisesti Kiske on saanut äänensä kuntoon ja homma toimii taas. Hyvä! Alta sitten vain kuuntelemaan omin korvin. Soundi on Helsingin-keikan virallinen yhteistyökumppani.

Lisää luettavaa