Hellyeah-basisti pohtii bändin tulevaisuutta ilman edesmennyttä Vinnie Paulia: ”On vaikea kuvitella uuden levyn tekemistä ilman häntä”

Hellyeah vuosimallia 2016

Katsotaan nyt ensin kiertue loppuun, Kyle Sanders tuumaa.

Hellyeah-yhtye julkaisi syyskuussa viimeisimmän Welcome Home -albuminsa, jonka rummut edesmennyt Vinnie Paul (kuvassa toisena oikealta) ehti äänittää ennen kuolemaansa. Yhtye on myös kiertänyt ja keikkaillut levyn tiimoilta Stone Sourista tutun Roy Mayorgan täyttäessä Vinnien jälkeensä jättämät suuret saappaat.

Hellyeah-basisti Kyle Sanders (kuvassa vasemmassa laidassa) kertoi hiljattain Rock Inc -podcastin haastattelussa, että keikkailu ilman Vinnie Paulia on ollut sekä erittäin mahtavaa että myös todella rankkaa.

”Keikat ovat olleet uskomattomia ja yleisö on ottanut meidät hyvin vastaan. Ennen kiertuetta olin… en nyt varsinaisesti vastahakoinen, mutta en odottanut keikkoja riemuiten. Koko homma on ollut yhtä tunteiden vuoristorataa, mutta kaiken kaikkiaan iso menestys”, Sanders toteaa ja kiittelee vuolaasti Mayorgaa.

”Hän on murskaavan hyvä. Emme me olisi edes pyytäneet häntä mukaan, jos emme olisi olleet sitä mieltä, että hän on juuri oikea mies hommaan.”

Sandersilta myös kysytään, mitä kiertueen päätyttyä yhtyeelle tapahtuu ja onko mahdollisesta jatkosta vielä puhuttu. Sandersin mukaan bändi etenee askel ja päivä kerrallaan.

”Olemme itse asiassa puhuneet uusien biisien tekemisestä, koska sitä aina haluaa laittaa kaikki uudet ideat ylös. Henkilökohtaisesti en ole kuitenkaan ajatellut tekeväni uutta levyä. En sano, etteikö sellaista voisi tehdä, mutta haluamme nyt ensin selvitä tästä kiertueesta ja tämän levyn syklistä. Katsotaan sitten sen jälkeen, mitä tapahtuu”, Sanders tuumaa.

”Kukaan ei halua lopettaa, mutta on vaikea kuvitella uuden levyn tekemistä ilman häntä. Mutta kyllähän me ajattelimme, että on mahdotonta soittaa keikkaa saati lähteä kiertueelle ilman häntä. Ja tässä sitä nyt ollaan keskellä rundia.”