Helsingin keskustaan tulossa uusi ainutlaatuinen viihtymisen keskus – Kulttuurikasarmi aukeaa yleisölle 2023

Kulttuurikasarmissa yhdistyvät kulttuuri, taide, konsertit, tapahtumat ja herkuttelu.
19.8.2021 11:23

Helsingin keskustaan, vanhan linja-autoaseman tiloihin on tulossa uusi viihdekeskus Kulttuurikasarmi, joka tuo Lasipalatsin aukiolle ja kortteliin muun muassa elokuvateatterikokonaisuuden, ravintoloita, tapahtumatiloja sekä -lavoja, jotka mahdollistavat erilaiset performanssit ja ulkoilmakonsertit. Kulttuurikasarmin rakentaminen alkaa syyskuussa ja yleisölle se aukeaa vuonna 2023.

Hankkeen taustalta löytyvät Lasipalatsin kiinteistöt omistava Föreningen Konstsamfundet r.f, NoHo Partners Oyj, BioRex Cinemas Oy sekä Ilona Studios Oy. Rakentamisesta vastaa SRV ja suunnittelusta arkkitehtitoimisto Sarc Oy.

”Kasarmin vanhan huoltorakennuksen muutokset on suunniteltu siten että suojellun empire-rakennuksen kaupunkirakenteellinen merkitys, julkisivut ja mittakaava säilyy mutta muutosten myötä rakennus avautuu kaupunkitilaa aktivoivaksi arvorakennukseksi. Nykyistä rakennusta laajennetaan Narinkkatorille uudella lasisella paviljongilla, jonka arkkitehtuuri linkittää hankkeen myös Amos Rexin ja Lasipalatsin korttelikokonaisuuteen. Toiseen kerrokseen sijoittuva tapahtumatila ja siihen liittyvä kattoterassi luovat ydinkeskustaan kokonaan uudenlaisen tilakokonaisuuden ja näkymät. Elokuvasalit rakennetaan maan alle kokonaan nykyisen rakennusrungon ulkopuolelle”, Sarcin pääsuunnittelija Sarlotta Narjus kertoo.

Hankkeen etenemistä voi seurata Kulttuurikasarmin nettisivuilla.

Arkkitehtitoimisto Sarcin luonnos Kulttuurikasarmista.

Lisää luettavaa