Helsinkiin avataan uusi musiikkiklubi – Astoria avaa ovensa tällä viikolla, Emma Salokoski esiintyjänä

Emma Salokoski. Kuva: Viivi Huuska

Kun tässä vuoden sisään on kuultu klubien lopettamisuutisia vähän liiankin kanssa, niin on mukavaa, että välillä tulee iloisempaakin uutisoitavaa. Tiedote kertoo, että Iso Roobertinkadulle Helsinkiin avataan lauantaina 15. elokuuta uusi musiikkiklubi, ja syksyn ohjelmatarjontaakin luetellaan pitkä rivi.

Astoria Klubin avajaisillan esiintyjänä toimi Emma Salokoski Kalevi Louhivuori’s Free Fall -kokoonpanon kanssa. Myöhemmin syksyllä lavalla nähdään muun muassa Jamiroquai Tribute (3.10.), Pete Parkkonen (16.10.), Johanna Försti (3.12.) sekä Ida Elinan Joulu (17.12.). Astorian verkkosivut sijaitsevat tässä osoitteessa.

Jazzahtavaa ja soulahtavaa musiikkia siis on enimmäkseen tarjolla. Jazzia on itse asiassa tarjolla niinkin paljon, että Astoriassa nähdään jazz-festivaali 9.–11.2020. Festivaalin tarjontaa avattaneen tarkemmin lähempänä tapahtumaa. Lisäksi Astoriassa on tarjolla Free Fall -keikkakonsepti, joka tarkoittaa tiedotteen mukaan iltamia, joissa ”paneudutaan syvällisemmin artistin tai muusikon uraan ja varsinkin siihen, miten hänestä on tullut vuosien saatossa juuri sellainen artisti kuin hän nyt on”. Keikoilla artisti laulaa hänen taiteilijauraansa merkittävästi vaikuttaneiden artistien kappaleita omien laulujensa lisäksi sekä kertoo tarinoita, miksi kyseiset biisit ovat olleet hänelle niin merkityksellisiä.