Helsinkiläisen kirjastonhoitajan lahja maailmalle: teos, joka jokaisen Frank Zappan arvostajan on syytä ottaa haltuun

Frank Zappan koko mittava sävellystuotanto aakkosissa ja taustoitettuna, olkaa hyvät.

https://youtu.be/WzzWEeiUf3Y

Helsingissä asuva ja Vantaalla Tikkurilan kirjastossa pitkän uran musiikkikirjastonhoitajana tehnyt Heikki Poroila viestitti Soundille, että hänen vuonna 2015 julkaistu kirjansa Frank Zappan sävellykset on nyt laajennettu, korjattu ja parannettu – sekä ennen kaikkea muutettu ilmaiseksi ladattavaan pdf-muotoon. Eli nappaa kirja ilmaiseksi itsellesi täältä.

Miksi näin kannattaa tehdä? Koska kirjassa on listattuna nätisti aakkosiin kaikki Frank Zappan säveltämät kappaleet ja vielä kerrottu biiseistä taustaa päälle. Siis miten kolme ”kusipäistä journalistia” liittyi Zappan ronskiin Bobby Brown -hittiin? Ja käsitteleekö Baby Snakes äänitysstudion piuhahelvettiä vai naisen sukuelimiä? Entä miten Zappan vaikeudet Warner Brothersin kanssa liittyvät Titties & Beerin faustilaiseen sielunmyymistarinaan? Muun muassa tällaisia kysymyksiä on kirjassa käsittelylistalla.

Ja koska Mr. Poroila on höveli mies, Frank Zappan tuotannon valtamerellä seilataan sujuvasti englanniksi. Niinpä kappaleiden saloihin voivat tutustua ihmiset kaukana maamme rajojen ulkopuolellakin. Hyvä! Poroilan omaan blogiin pääsee tutustumaan tästä, ja Twitteristäkin hänet löytää.