Heviveteraani Biff Byford suhtautuu skeptisesti Kissin tuleviin virtuaalikeikkoihin – ”Abballa se toimi, mutta…”

11.12.2023 17:10

Vuonna 1973 perustettu rockyhtye Kiss soitti 2. joulukuuta jäähyväiskiertueensa viimeisen keikan New Yorkissa. Keikan päätteeksi yhtye – laulaja-kitaristi Paul Stanley, basisti Gene Simmons, rumpali Eric Singer ja kitaristi Tommy Thayer – paljasti jatkavansa keikkailemista tästä eteenpäin virtuaalisina avatar-hahmoina. Kissin virtuaalihahmot on toteuttanut Industrial Light & Magic ja tuottanut Abba-yhtyeen avatar-hahmojen taustallakin oleva Pophouse Entertainment.

Virtuaali-Kiss on jakanut mielipiteitä ja Classic Album Review päätti kysyä aiheesta toisen veteraanirokkarin, nimittäin vuonna 1975 perustetun heavy metal -yhtye Saxonin nokkamiehen Biff Byfordin mielipidettä. Byford sanoo suhtautuvansa konseptiin skeptisesti ja toteaa, että vaikka se Abban kohdalla toimii, se ei automaattisesti tarkoita, että se toimisi myös Kissin kohdalla.

”Mielestäni heidän ei pitäisi tehdä sitä. Abballa se toimii, mutta Abba onkin ollut telakalla vuosia ja vuosia ja vuosia. Lisäksi he ovat popyhtye, eivät rokkia. Mutta jos ihmiset haluavat mennä katsomaan sellaista avatar-keikkaa, niin ei kait siinä”, Byford tuumaa.

”En ole nähnyt Abban esitystä, mutta olen kuullut, että se on aivan loistava. Sen kehittäminen on maksanut miljoonia ja sitä varten on rakennettu oma teatteri. En tiedä, mahtaako Kiss tehdä samoin. Se varmasti toimii paremmin yhdessä, esitystä varten räätälöidyssä paikassa kuin kiertueena. Olen nähnyt jotain [Ronnie James] Dion [hologrammikiertueen] juttuja – se oli ihan okei, muttei täydellinen. Riippuen missä päin katsomoa istuit, et aina nähnyt mitään [hologrammista]. Se oli siis kaukana täydellisestä. Mutta jos sellainen tehdään sitä varten rakennetussa salissa, jossa kaikki näkyy joka kulmasta täydellisesti, niin se on eri juttu.”

Lisää luettavaa